Jong Ajax onderuit tegen Almere City

Brobbeyalm
Brobbeyalm

Jong Ajax heeft niet kunnen winnen op bezoek bij Almere City. Nadat Brian Brobbey in de eerste helft een strafschop miste stevende het duel lang op een doelpuntloos gelijkspel af, maar trok Almere City toch nog aan het langste eind: 1-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax startte met Youri Regeer en Enric Llansana centraal achterin en Jurgen Ekkelenkamp als aanvallende middenvelder. Rechtsbuiten was Ar’jany Martha.

Open begin
Jong Ajax en Almere City begonnen allebei fris aan het duel en al snel dienden de eerste kansjes zich aan. Vooral de sterke spits Verheydt was gevaarlijk in de lucht, maar de lat stond een Almeerse treffer in de weg. De thuisclub had nog zicht op directe promotie en moest winnen om die kans levend te houden, wat ervoor zorgde dat Jong Ajax af en toe kon profiteren van de ruimte achter de verdediging.

Vlak nadat Quinten Timber geblesseerd uitviel en vervangen moest worden door Sontje Hansen, stak Brobbey Terrence Douglas weg. De linksback ging over een Almeerse knie en schonk Brobbey zo dé kans om Jong Ajax vanaf elf meter op voorsprong te zetten. De spits raakte de bal echter zo verkeerd dat de bal uit het stadion verdween. Een minuut later ging zijn inzet na een prachtige rush wél op goal, maar doelman Woud redde knap.

Degelijk Jong Ajax
Ook na rust lag de druk bij Almere City en Jong Ajax moest (met Lassina Traoré voor Brobbey) vooral verdedigen. Het ontbrak de jonge Ajacieden ook aan kracht om de thuisclub zijn wil op te leggen. Maar waar voor rust nog wel wat kansen werden weggegeven, lag Verheydt na rust aan de ketting bij Regeer en Llansana.

Van der Gaag trachtte met Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim wat nieuwe energie in het spel van Jong Ajax te brengen. Eerstgenoemde was vervolgens nog het dichtst bij een treffer toen zijn afstandsschot maar rakelings naast ging.

Er leek verder ook niets aan de hand en net toen Jong Ajax mocht gaan hopen op misschien wel iets meer dan een puntje, ging het toch mis: Yeboah vond een klein beetje ruimte en schoot de bal achter Daan Reiziger. Almere City koesterde de voorsprong en het ontbeerde Jong Ajax aan kracht om er nog een gelijkspel uit te peuren. Fitz-Jim pakte in de blessuretijd nog een rode kaart. 

Almere City – Jong Ajax 1-0 (0-0)
75. Yeboah 1-0

Jong Ajax: Reiziger, Van Gelderen (72. Salah-Edinne), Regeer, Llansana, Douglas, Warmerdam, Taylor, Ekkelenkamp (62. Fitz-Jim), Martha (62. Rasmussen), Brobbey (46. Traoré), Q. Timber (38. Hansen)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Jongajax (6)

Highlights Almere City - Jong Ajax

Met versterking van Brian Brobbey en Jurgen Ekkelenkamp speelde Jong Ajax vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Het lukte de ploeg van Mitchell van der Gaag om met een resultaat terug af te reizen naar Amsterdam, mede door een gemiste strafschop van Brobbey.

Tags

  • #JongAjax

Socials