Jong Ajax pakt slechts een punt na bliksemstart

Timber
Timber

Jong Ajax heeft vrijdagavond niet weten te winnen op bezoek bij FC Den Bosch. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam binnen vijf minuten met 0-2 voor dankzij doelpunten van Brian Brobbey, maar moest na rust toezien hoe de Brabanders langszij kwamen: 2-2.

Met twee wijzigingen ten opzichte van het met 3-2 gewonnen duel met koploper SC Cambuur trad Jong Ajax met een vertrouwde basiself aan. Dominik Kotarski verdedigde het doel en ook Naçi Ünüvar mocht aan de aftrap verschijnen.

Uitstekende eerste helft
Jong Ajax startte furieus aan het duel en FC Den Bosch moest direct in de achteruit. Toen Victor Jensen in de tweede minuut al onderuit werd gehaald in het strafschopgebied kreeg Brobbey een uitgelezen kans om te scoren, en dit deed hij dan ook: 0-1. Vlak daarna leek het duel al beslist, toen Jurriën Timber een bal panklaar legde op Terrence Douglas. De linksback stelde met een strakke voorzet Brobbey in staat zijn tweede te laten maken.

Het was alweer het zevende doelpunt voor Brobbey. FC Den Bosch, dat in aanloop naar dit duel veel personele problemen kende, kwam er zelf eenmaal goed uit. Kotarski redde echter uitstekend, en Jong Ajax had de score zelfs nog kunnen uitbreiden maar zag 2 inzetten van Jensen van de lijn worden gehaald.

Met een uitgevallen Devyne Rensch (enkelblessure) als enig smetje kon Jong Ajax terugkijken op een solide eerste helft, en bood het vertoonde spel voldoende vertrouwen om de wedstrijd na de pauze uit te kunnen spelen.

Ajacieden Neraysho Kasanwirjo (l.) en Kenneth Taylor (r.) duelleren.

Minder Jong Ajax na rust
Jong Ajax kwam na rust minder goed uit de startblokken. FC Den Bosch meldde zich wat vaker in de buurt van Kotarski en kwam via een kopbal van Trotman zelfs terug in de wedstrijd: 1-2. Door de aansluitingstreffer leek Jong Ajax wat van slag.

Gevaarlijk werden de Ajacieden zelf niet meer en Kotarski zorgde er met een geweldige reflex voor dat Den Bosch (toen nog) niet langszij kwam.

Even later volgde de gelijkmaker dan toch, toen Trotman van vlakbij binnen kon schieten. Jong Ajax mocht daarna nog van geluk spreken dat de lat een nederlaag voorkwam. "Dit seizoen kenmerkt zich vooralsnog met ups en downs”, zei Mitchell van der Gaag vooraf. Deze wedstrijd leek daar exemplarisch voor.

Het 2-2 gelijkspel betekende pas de eerste puntendeling van dit seizoen voor Jong Ajax, dat bovenin de middenmoot blijft en maandag tegen FC Volendam een sprong naar de subtop kan wagen.

FC Den Bosch – Jong Ajax 2-2 (0-2)
2. Brobbey 0-1 (pen.)
5. Brobbey 0-2
53. Trotman 1-2
76. Trotman 2-2

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Kasanwirjo, J. Timber, Rensch (33. Llansana), Douglas, Regeer, Taylor, Jensen (71. De Waal), Hansen, Brobbey, Ünüvar (46. Giovanni, 87. Martha)