Jong Ajax sluit 2020 af met ongelukkige nederlaag

Sitejongajax
Sitejongajax

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd van 2020 winnend af te sluiten. In een heerlijk voetbalgevecht kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag op 1-0 dankzij een doelpunt van Ar’jany Martha, maar moest het vlak na rust met een man minder verder. Ondanks grote kansen en veel strijd moest Jong Ajax het onderspit delven: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Het was het duel tussen de middenmoters, waarbij Jong Ajax en Telstar met exact evenveel punten aan het duel begonnen. Voor Youri Baas, die een week geleden debuteerde tegen De Graafschap, en Hassane Bandé betekende het de eerste basisplaatsen in Jong Ajax dit seizoen.

Sterker Jong Ajax
Waar menigeen verwachtte dat de ervaring van Telstar al snel de overhand zou nemen, begon Jong Ajax met elan aan de wedstrijd. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, werd er fris gecombineerd en voetbalde de ploeg makkelijk onder de druk van Telstar uit.

Toen Max de Waal ploeggenoot Youri Regeer vond aan de zijkant van het veld, wist hij met een afgemeten voorzet Martha in stelling te brengen. De 17-jarige buitenspeler kopte de 1-0 knap binnen en scoorde zijn tweede van het seizoen.

Een mooie opsteker voor de youngsters, al misten schoten van De Waal en Regeer even later kracht om de score te kunnen verdubbelen. Naarmate de eerste helft vorderde kroop Telstar wat meer uit haar schulp en testte het Dominik Kotarski met een kopbal én hard schot. 

Ar'jany Martha opende de score voor Jong Ajax.

Ar'jany Martha opende de score voor Jong Ajax.

Consternatie na rust
Terwijl de overvloedige regenval het veld steeds drassiger maakte, veranderde een korte fase na rust alles aan het spelbeeld. Bandé kreeg een directe rode kaart nadat hij te fel op een Telstar-speler door was gegaan, en Telstar rook bloed.

Toch scoorde Jong Ajax vlak daarna, toen De Waal op keeper Schendelaar schoot en de rebound prima werd binnen getikt door Donny Warmerdam. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, ten onrechte, bleek achteraf.

Vlak na die dubbele tegenvaller kwam een volgende, toen Rashaan Fernandes achter de Jong Ajax-defensie opdook en de bal binnen kopte (1-1). Jong Ajax moest terug, maar knokte voor elke meter en kon er via counters nog gevaarlijk uitkomen.

Zo stak invaller Kian Fitz-Jim, die debuteerde in het betaald voetbal, mede-invaller Jaymilio Pinas alleen op Schendelaar af. Hij kreeg de bal echter niet goed mee, waardoor een Telstar-verdediger nog kon redden.

Teleurstelling bij Victor Jensen.

Teleurstelling bij Victor Jensen.

Waterballet
Soms danste Jong Ajax in het waterballet langs de grote Telstar-spelers, maar ook was het af en toe vrouwen en kinderen eerst in de defensie. Van der Gaag bracht een kwartier voor tijd nog Sontje Hansen in voor Martha, die wederom kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Het waren dan ook de ‘ervaren’ Enric Llansana en Regeer die het team nog bij de hand namen in de slotfase, en laatstgenoemde had met een heerlijke kopbal kunnen scoren. Zijn inzet werd ternauwernood voor de lijn gekeerd, en ook zijn daaropvolgende inzet werd geblokt. Ook Pinas kon vlak daarna scoren, maar zijn inzet ging maar net naast het doel.

Aloude voetbalwet
En toen kwam daar ineens die aloude voetbalwet om de hoek kijken. Wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander het: Niels van Wetten schoot zes minuten voor tijd van afstand raak en echt verdiend was dat niet bepaald te noemen. In de absolute slotfase kreeg Jong Ajax nog kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten: 1-2. 

Jong AjaxTelstar 1-2 (1-0)
11. Martha 1-0
54. Fernandes 1-1
84. Van Wetten 1-2

Rode kaart: 48. Bandé (Ajax)

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen (30. Hillen), Llansana, Musampa, Baas (76. Van der Sloot), Regeer, Warmerdam (65. Fitz-Jim), Jensen, Martha (76. Hansen), De Waal (65. Pinas), Bandé

Tags

  • #JongAjax

Socials