Verslag | Jong Ajax met minimaal verschil onderuit in Maastricht

Jongajaxmvv1280
Jongajaxmvv1280

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. In een niet al te beste wedstrijd ging het team van John Heitinga in Maastricht met 1-0 onderuit bij MVV.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax begon met een iets ander team dan eerder deze week, toen VVV-Venlo met 6-1 naar huis werd gestuurd. Zo speelden Tristan Gooijer en Youri Baas op de backposities en vormden Kristian Hlynsson en Naci Ünüvar het aanvallende middenveld.

Kansen Jong Ajax
Jong Ajax begon aardig aan het duel in Limburg. De beloften combineerden met gemak richting het Maastrichtse doel en kwamen vooral tot kansen via spits Christian Rasmussen. Hij schoot bij de mooiste aanval maar rakelings voorlangs. Via de vleugelspelers Sontje Hansen en Ar’Jany Martha probeerde Hlynsson vaak aan te sluiten, maar ook een schot van hem ging naast.

De thuisclub speelde niet onverdienstelijk. MVV probeerde er in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog wat van te maken. Diep in in de eerste helft profiteerden de Limburgers van slordig verdedigen bij Jong Ajax. Een snelle aanval eindigde pardoes voor de voeten van Ntelo, die met een hard schot Calvin Raatsie verschalkte.

Ünüvar bleef na 45 minuten voetballen in de kleedkamer achter en werd vervangen door Gabriel Misehouy, die hiervoor pas dertien minuten in Jong Ajax had gespeeld. De invaller kon bijna direct scoren, toen hij de bal van Martha kreeg aangespeeld, maar uit de draai schoot hij tegen de MVV-doelman. Defensief werd er wel erg veel ruimte weggegeven en mocht MVV soms ongehinderd opstomen richting Raatsie, maar het Limburgse vizier stond niet op scherp.

Jong Ajax werd ook niet écht gevaarlijk meer, al had het via een kopbal van Rio Hillen en een schot van Misehouy nog wel kunnen scoren. Over een week mag Jong Ajax de competitie afsluiten met een thuiswedstrijd: dan komt De Graafschap op bezoek.

MVV – Jong Ajax 1-0 (1-0)
39. Ntelo 1-0

Jong Ajax: Raatsie, Gooijer, Warmerdam (83. Yah), Hillen, Baas (66. Musampa), Fitz-Jim (66. Vos), Hlynsson, Ünüvar (46. Misehouy), Martha, Rasmussen, Hansen (83. Banel)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Rasmussen880

Samenvatting MVV - Jong Ajax

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen ging Jong Ajax met 1-0 onderuit tegen MVV in Maastricht. Onder andere Christian Rasmussen, Rio Hillen en Gabriel Misehouy waren nog dicht bij een Amsterdamse goal, maar kwamen niet tot scoren.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Kampioenjongajax2018

Ajax Doc | Niemand stopt de beloften

Vier jaar geleden, op 28 april 2018, pakte Jong Ajax als eerste beloftenelftal ooit de titel in de Eerste Divisie. In deze documentaire krijg je een kijkje achter de schermen in de beslissende fase van de competitie bij het elftal van toenmalig trainer Michael Reiziger.

Tags

  • #OnThisDay
  • #JongAjax

Socials

Heitingaglimlach1280

Ajax Doc | Heitinga: opnieuw naar de top

John Heitinga staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen in het profvoetbal. Wij volgden de coach van Jong Ajax in zijn ontwikkeling als hoofdtrainer. De documentaire geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van de voormalig international. Van het samen op de bank kijken naar Besiktas - Ajax met zoon Lennox tot de besprekingen op het trainingsveld met talenten als Naci Ünüvar en Nordin Musampa.

Tags

  • #Heitinga

Socials