Jong Ajax verspeelt voorsprong tegen Dordrecht

Taylor2
Taylor2

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Bij het debuut van doelman Calvin Raatsie kwamen de Ajacieden nog wel met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Lassina Traoré, maar gingen ze in de slotfase toch nog onderuit: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Naast Raatsie stonden er behoorlijk wat mooie namen aan de aftrap. Zo was het blok Youri Regeer – Kenneth Taylor in ere hersteld en completeerde Brian Brobbey het middenveld. Met Sontje Hansen, Traoré en Naci Ünüvar stond er bovendien een aanvalslinie om van te watertanden.

Controle Jong Ajax
Jong Ajax startte aardig, met flink wat positiewisselingen in de voorste linies. Zo was Ünüvar regelmatig op de rechtsbuitenpositie te vinden en wisselden ook Traoré en Brobbey elkaar vaak af in de spits. Hun combinatie leverde ook de grootste kans van de eerste helft op, toen Traoré Brobbey weg stak en laatstgenoemde alleen op doelman Bossin kon aflopen. Bossin redde knap. Zijn 'collega' Raatsie moest aan de andere kant ook eenmaal handelend optreden bij een Dordtse inzet.

Ondanks het overwicht waren grote kansen dus schaars, en had alleen Hansen op aangeven van Brobbey (mooie pass Taylor) kunnen scoren. Zijn schot ging ver over. 

Ajacied Neraysho Kasanwirjo duelleert met Nikolas Agrafiotis.

Ajacied Neraysho Kasanwirjo duelleert met Nikolas Agrafiotis.

Beter Jong Ajax na rust
Jong Ajax schakelde na rust een tandje bij en FC Dordrecht kwam direct in de problemen. Met een mooie bal van Hansen op Brobbey was de Dordtse verdediging uiteengereten en dankzij een voorzetje op Traoré kon de Burkinees binnenglijden: 1-0. Jong Ajax leek los. Zo scoorde Traoré weer, alleen ditmaal vanuit buitenspelpositie, en zo bleef de marge minimaal.

Nadat Ar’jani Martha het veld in was gekomen en Hansen door was geschoven naar de 10-positie ontstond er meer ruimte. Zowel Traoré als Ünüvar (mooie solo, schot in de kruising) had kunnen scoren, al moest Jong Ajax uiteraard beducht zijn op de counter.

De tegengoal viel wel, zij het erg ongelukkig. Taylor kreeg de bal tegen de achterkant van z’n arm aangeschoten en Bannis benutte de toegekende penalty. Even daarvoor kwam Alex Méndez na lang blessureleed (hij viel in oktober uit tegen Jong FC Utrecht) in het veld voor Ünüvar, maar de Amerikaan had te weinig tijd om zijn stempel op het Jong Ajax-spel te kunnen drukken.

Dramatisch slotkwartier
De onbewuste handsbal van Taylor bleek de opmaat tot meer onheil. Enkele minuten later zag Raatsie ineens een Dordrecht-speler opduiken en was hij kansloos op een hard diagonaal schot. Jong Ajax probeerde het nog, maar Enric Llansana moest bij de eerste de beste counter aan de noodrem trekken en met rood van het veld.

Een zure nederlaag bleek onafwendbaar voor het team van Mitchell van der Gaag, dat zeker meer had verdiend en vrijdagmiddag alweer in de revanche mag: dan komt koploper SC Cambuur op bezoek.

Jong Ajax – FC Dordrecht 1-2 (0-0)
54. Traoré 1-0
77. Bannis 1-1 (penalty)
84. Muringen 1-2

Rode kaart: 86. Llansana (Jong Ajax)

Jong Ajax: Raatsie, Q. Timber (83. Hillen), Llansana, Kasanwirjo, Baas  (83. Fitz-Jim), Regeer (72. Warmerdam), Taylor, Brobbey (62. Martha), Hansen, Traoré, Ünüvar (73. Méndez)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Timberssketch1280

Guess-A-Sketch #3 | De gebroeders Timber

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering drie mogen Quinten en Jurriën Timber proberen Kjell Scherpen en Perr Schuurs van de troon te stoten.

Tags

  • #Timber

Socials

Bande1280

Hassane Bandé op huurbasis naar NK Istra 1961

Ajax en NK Istra 1961 hebben een overeenstemming bereikt over de verhuur van Hassane Bandé. De aanvaller sluit per direct aan bij de Kroatische club. De verhuur heeft een looptijd tot en met 30 juni 2022. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. Het contract van de 22-jarige vleugelaanvaller bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Bandé

Socials