Jong Ajax ook tegen FC Den Bosch onderuit

Jongajax (2)
Jongajax (2)

Jong Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks een prima eerste half uur waarin een voorsprong werd genomen via Kenneth Taylor ging de thuisploeg toch onderuit. FC Den Bosch was maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 1-2 te sterk.

Tags

  • #JongAjax

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Mitchell van der Gaag koos voor Kjell Scherpen op doel en had tevens basisplaatsen ingeruimd voor Kian Fitz-Jim en Ar’jany Martha. Doordat Martha speelde als rechtsbuiten startte Sontje Hansen voor het eerst sinds 7 december weer eens in de spitspositie.

Uitstekend eerste half uur
Jong Ajax begon uitstekend en zette de Brabanders direct onder druk. Al in de tiende minuut moest Den Bosch aan de noodrem trekken: Youri Regeer ging over de knie bij Felida en Taylor schoot de toegekende strafschop binnen.

In de daaropvolgende fase legde Jong Ajax enkele geweldige aanvallen op de mat. Met name een aantal combinaties die via Youri Baas bij Fitz-Jim eindigden, waren het terugkijken waard. Ook Regeer had kunnen scoren toen hij zichzelf ineens voor de Bossche doelman terugvond.

Den Bosch-coach Jack de Gier greep na een half uur in met een dubbele wissel en dat zorgde voor meer balans in de wedstrijd. Jong Ajax moest vaker terug. Ondanks dat Scherpen weinig moeite had met de meeste schoten moest hij op een inzet van Jizz Hornkamp het antwoord schuldig blijven: 1-1. Een onnodige tegenslag, want Jong Ajax had de wedstrijd in het eerste half uur eigenlijk al moeten beslissen.

Naci Ünüvar gaat naar het gras na een duel met een Den Bosch-speler.

Naci Ünüvar gaat naar het gras na een duel met een Den Bosch-speler.

Controle na rust
Met iets meer controle trok Jong Ajax na rust weer ten strijde en creëerde zo toch nog aardige kansen. Baas had op aangeven van Hansen kunnen scoren, en ook Enric Llansana (kopbal) en Naci Ünüvar (net naast) waren kansrijk. Terwijl Van der Gaag Christian Rasmussen bracht voor Hansen om voorin wat nieuw elan te brengen, ging het bij de eerste de beste tegenaanval mis: Roy Kuijpers mocht alleen op Scherpen af en schoot hard de 1-2 binnen.

Jong Ajax moest weer in de achtervolging en was vervolgens vooral via Rasmussen kansrijk. De Deen had enkele mooie passeerbewegingen, maar was niet zuiver in zijn afwerking. Ook Giovanni viel nog in. De Braziliaan lag er lang uit met een enkelblessure en loste in de slotfase verdediger Neraysho Kasanwirjo af.

De aanvallende wissel bracht niet wat werd beoogd: de gelijkmaker bleef uit. Zo kende Jong Ajax een teleurstellende avond, waar het gezien het spelbeeld zéker een punt had verdiend.

Jong Ajax – FC Den Bosch 1-2 (1-1)
10. Taylor 1-0 (pen.)
42. Hornkamp 1-1
70. Kuijpers 1-2

Jong Ajax: Scherpen, Q. Timber, Llansana, Kasanwirjo (82. Giovanni), Baas, Regeer, Taylor, Fitz-Jim (70. Warmerdam, Martha (82. Mendez), Hansen (63. Rasmussen), Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Ekkelenkamp1

Highlights Excelsior - Jong Ajax | Pijnlijke les

Jong Ajax speelde maandagavond in het Van Donge en De Roo Stadion de uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van Mitchell van der Gaag ging hard onderuit tegen de uiterst effectieve Rotterdammers: 5-1.

Tags

  • #EXCJAJ

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl