Jong Ajax wint seizoensafsluiting op bezoek bij Telstar

Douglas1
Douglas1

Jong Ajax heeft een wisselvallig seizoen woensdagavond afgesloten met een prima overwinning op Telstar. Amourricho van Axel Dongen zette de Ajacieden kort voor rust op 0-1. Na de gelijkmaker van Telstar zorgde rechtsback Liam van Gelderen voor het winnende doelpunt: 1-2.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel behalve de eer en dat was gedurende de eerste helft te zien. Voor Telstar stond de wedstrijd vooral in het teken van het afscheid van ‘Mister Telstar’ Frank Korpershoek, die na vijftien seizoenen afzwaaide. Jong Ajax kon vrijuit voetballen, maar acteerde aanvankelijk te slordig om tot kansen te komen.

Regeer meest constante Ajacied
Met Christian Rasmussen in de spits en Kian Fitz-Jim daar vlak achter probeerde Jong Ajax wel tussen de linies te spelen, maar ondanks soms aardig lopende combinaties ontbrak telkens de juiste eindpass. Youri Regeer, ook acterend vanaf het middenveld, zorgde voor het meeste voetbal en mag dit seizoen met recht de meest constante Jong Ajacied genoemd worden.

Waar de wedstrijd lange tijd zonder noemenswaardige hoogtepunten voortkabbelde, was er vlak voor rust een moment van klasse bij Jong Ajax te zien. Een vliegensvlugge combinatie via Ar’jany Martha en Fitz-Jim eindigde bij Van Axel Dongen, die in zijn tweede wedstrijd voor Jong Ajax al zijn eerste doelpunt scoorde.

Meer actie na rust
Jong Ajax kwam niet bepaald scherp uit de kleedkamer. In de 48e minuut ontsnapte Ilias Brinkhorst aan de defensie: 1-1. Waar de Ajacieden eerder nog wel eens na een tegenslag door de hoeven zakte, richtte het zich nu op. Enric Llansana, ook een constante factor dit seizoen, dook op bij de linkerflank en zette voor op Van Gelderen, die met een hard schot Jong Ajax weer op voorsprong zette.

Het was het doelpunt dat Jong Ajax vertrouwen gaf, want waar Telstar voor rust de wedstrijd nog controleerde, tikte Jong Ajax nu vaker door de Telstar-defensie. Martha (voorlangs) en Fitz-Jim (keeper) hadden de score kunnen uitbreiden, en defensief had Jong Ajax het prima onder controle.

Een spelbeeld dat niet helemaal in lijn was met de recente periode, waarin het piepjonge Jong Ajax naarmate wedstrijden vorderde vaker fysiek het onderspit moest delven. En hoewel Jong Ajax conditioneel groeit, piepte en kraakte het de afgelopen wedstrijden regelmatig in de slotfase.

Prima overwinning
Jong Ajax bleef overeind, al blonk vooral keeper Daan Reiziger uit met een geweldige save op een Telstar-knal. De overwinning werd echter zonder al teveel moeite over de streep getrokken. Het was een mooie beloning voor het team dat dit seizoen regelmatig door moeilijke fases ging.

Telstar – Jong Ajax 1-2 (0-1)
42. Van Axel Dongen 0-1
48. Brinkhorst 1-1
58. Van Gelderen 1-2

Jong Ajax: Reiziger, Van Gelderen, Kasanwirjo, Lnlansana (61. Musampa), Douglas, Regeer (46. Yah), Warmerdam, Fitz-Jim (88. Hlynsson), Martha, Rasmussen (61. De Waal), Van Axel Dongen (61. Giovanni)