Portret | Julian Rijkhoff over jeugdherinneringen en Ajax-dromen

We zijn een dag samen met Julian Rijkhoff, de spits die afgelopen winter is teruggekomen naar Amsterdam. Na zijn jeugdjaren bij Ajax heeft hij zijn focus gericht op de toekomst. Samen keren we terug naar het voetbalpleintje waar hij als kleine jongen altijd te vinden was, praten we over zijn inspiratie en halen herinneringen op aan zijn jeugd. Hoewel zijn debuut al een droom is die uitkwam, koestert Rijkhoff nog vele ambities. Dit gesprek biedt een blik in het leven en de carrière van deze veelbelovende voetballer.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

Rijkhoff verliet Ajax in de winter van 2021. De spits ging destijds spelen bij Borussia Dortmund. In Duitsland moest hij op eigen benen leren staan. "Ik heb geleerd alleen te zijn, hard te werken op het veld en voor mezelf te zorgen. Als je door moeilijke tijden gaat moet je dat ook alleen kunnen doorstaan en dat je niet altijd in de armen van je vrienden of ouders kan vallen. De combinatie van de basis die ik al had, plus wat ik daar heb geleerd hebben me gevormd tot de persoon die ik nu ben."

Pleintje
Luis Suarez was een groot voorbeeld voor Rijkhoff. Op het pleintje, waar de hij niet weg te halen was, speelde hij altijd als de Uruguayaan. "Zodra ik klaar was met school, wanneer ik tijd had, ging ik hier altijd naartoe. Ik begon dan om negen uur in de ochtend en kwam pas om zes uur 's avonds thuis, zonder middageten. Mijn ouders moesten mij hier wegtrekken."

"Wat je het meeste leert hier is spelen in de kleine ruimte en winnen. Als je verloor moest je van het veld af en dan kon je soms ander halfuur wachten totdat je weer aan de beurt was. Hierdoor kreeg ik wel die winnaarsmentaliteit."

Debuut
Na zijn terugkomst in Amsterdam heeft hij zijn debuut mogen maken in het eerste elftal van Ajax. "Ik ben super trots, toen ik het veld op liep was het heel erg rumoerig door de stand. Het was een heel gek en bijzonder moment. Toen ik na de wedstrijd naar huis ging besefte ik dat ik mijn droom werkelijkheid had gemaakt."

Ambities
Na zijn eerste minuten in Ajax heeft Rijkhoff nieuwe doelen gesteld. Op de vraag waar hij over zes jaar staat weet de Ajacied wat hij moet antwoorden: "Ik hoop dat we dan al een aantal keer kampioen zijn geworden en dat we het misschien weer zo goed in de Champions League hebben gedaan."

Gerelateerde artikelen

SITE THUMB ARJANYMARTHA

Portret | Ar'Jany Martha: 'Dit is pas het begin'

We zijn thuis bij Ar'Jany Martha. De van buitenspeler omgeturnde linksback kent dit seizoen zijn doorbraak in Ajax 1. We schuiven aan bij hem thuis voor het avondeten. De Ajacied wordt door zijn moeder op pad gestuurd om nog wat laatste boodschappen te doen en wij gaan met hem mee. Ondertussen praat de Ajacied over zijn nog prille carrière.

Tags

  • #Martha

Socials

Portret Jaydon Banel STILL

Portret | Jaydon Banel: 'Ik ben een heel liefdevol persoon'

Een portret van Jong Ajax-speler Jaydon Banel. De creatieve aanvaller speelt al sinds de O9 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste. We leren de Amsterdammer met Surinaamse roots beter kennen met een bezoek aan zijn favoriete voetbalpleintje in het Kraaiennest. "Iedereen op dit pleintje wilde schitteren in de ArenA."

Tags

  • #Banel

Socials

SITE Thumb Nassef Chourak

Portret | Chourak: 'Zwemmen brengt rust in mijn hoofd'

Dit is een uitgebreid portret van Jong Ajax-speler Nassef Chourak. De middenvelder breekt dit seizoen door bij de beloften van Ajax. We volgen hem in het zwembad waar hij naar eigen zeggen zijn hoofd leeg kan maken. "Het brengt een bepaalde rust in mijn hoofd. Ik voel ook aan mijn lichaam dat het mij helpt."

Tags

  • #Chourak

Socials