Karaktervol Ajax opent met zege bij Sparta

Mnb
Mnb

Ajax is het nieuwe seizoen met een driepunter begonnen. Op bezoek bij Sparta Rotterdam werd ondanks een vroege rode kaart met 0-1 gewonnen. Antony kende met zijn winnende goal een fraai debuut voor Ajax.

• #spaaja

De verwachtingen voor de 1e officiële wedstrijd van Ajax in ruim een half jaar tijd waren hooggespannen. De Ajacieden kenden een uitstekende voorbereiding, waarin prima resultaten werden neergezet. Maar vooral het overtuigende spel stemde hoopvol.

Voor het bezoek aan Het Kasteel was er een basisplaats voor Antony. De Braziliaan was de enige ‘nieuweling’ in de startende 11. De overige 10 basisspelers speelden vorig seizoen ook al bij Ajax.

De beginfase van de wedstrijd had niet veel om het lijf. Het was aftasten geblazen en kansen waren er aanvankelijk nauwelijks. In de 27e minuut leek de wedstrijd op zijn kop komen te staan, toen Nico Tagliafico rood kreeg. De Argentijn probeerde Sparta-speler Rayhi af te stoppen en raakte daarbij de bal met zijn arm.

Domper
Arbiter Kamphuis was onverbiddelijk en trok direct rood. Het was op het oog een zware beslissing, maar feit was dat Ajax in ondertal verder moet.

Ajax leek voor een zware opgave komen te staan, maar toch was het de ploeg van Ten Hag die de regie naar zich toetrok. In de 38e minuut was er een opsteker voor de Ajacieden, die via Antony op 0-1 kwamen.

De Braziliaan kwam vanaf rechts naar binnen en haalde met links diagonaal uit: 0-1. Het schot is Sparta-doelman Benjamin van Leer vervolgens te machtig.

Vlak voor rust kreeg Dusan Tadic nog een enorme kans op de 0-2. Hij mocht vrij aanleggen na een goede aanval en fraaie actie van Sergiño Dest vanaf links, maar de captain stuitte op Sparta-doelman Van Leer.

Professioneel uitgespeeld
In de tweede helft toonde Ajax vooral een zakelijk karakter. Er werd nauwelijks iets weggeven en de voorsprong kwam dan ook niet echt in gevaar. Toch bleef het tot het einde spannend, omdat de marge slechts 1 was.

Toch hield Ajax stand en kon het 1e kleine succesje van dit seizoen worden gevierd.

Sparta - Ajax 0-1 (0-1)
38. Antony 0-1

Rode kaart: 27. Tagliafico (Ajax)

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui (84. Timber), Schuurs, Blind, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch, Promes (84. Traoré), Antony (75. Neres), Labyad (33. Dest), Tadic