Kennismaken met Faberski in aanloop naar kraker Ajax O17 - PSV

Jan Faberski speelt sinds de zomer van 2022 in de Ajax-jeugd. De rechtsbuiten is op zijn plek in Amsterdam en bij de O17. Tijd om kennis te maken. “Ik ben super blij om hier te zijn en voel me erg op mijn gemak.”

Tags

  • #AjaxO17
  • #Faberski

Socials

"Dit zijn mijn eerste maanden hier, ik ben super blij om er te zijn. Spelen voor Ajax is altijd mijn droom geweest. Toen ik jong was, ben ik hier een paar keer op proef geweest. Tijdens die periode ben ik verliefd geworden op deze plek; op de sfeer en op de mensen, ze zijn hier altijd positief. Daarom wilde ik graag hier zijn", begon de jonge Pool.

Dribbel
Als rechtsbuiten naar binnen komen is iets wat hij graag doet. "Ik ben een creatieve speler en snel met én zonder de bal. Mijn dribbel is 'n wapen." De onlangs vertrokken Antony is zijn voorbeeld. "Kijken naar hem is een goede les voor mij. Ik vind mijn kracht en mijn zwakke been minpunten. Maar daar train ik elke dag hard op."

Trainer Yuri Rose is blij met Faberski. "Het is een rustige jongen in de groep en een geweldige voetballer. Met zijn dribbels en creativiteit is het echt een typische Ajax-speler. Hij kan een man uitspelen en heeft oog voor zijn medespelers. Daarnaast verricht hij ook veel verdedigend werk, ik ben heel blij met hem."

Focus op voetbal
De aanvaller vindt het lastig om zonder zijn familie in Nederland te wonen. "Ik heb drie broers en mis ze enorm. Misschien verhuizen ze deze kant op, maar voor nu moet ik me op het voetballen focussen. Mijn eerste doel is om bij de O18 te trainen en mijn debuut voor ze te maken. Ik wil het beste uit mezelf halen."

Zaterdag speelt Ajax O17 tegen PSV. "Dat zijn altijd mooie wedstrijden en teams waarmee we ons willen meten. Dat wordt zaterdag niet anders. Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan", sloot Rose af.

Gerelateerde artikelen

Ajax O18 Viert Doelpunt 1280

Programma jeugd: drie keer tegen PSV

Het wordt komende zaterdag een interessante krachtmeting tussen de oudste jeugdopleiding van Ajax en PSV. Ajax O17 en O16 spelen op de Toekomst tegen de concurrent uit Eindhoven. Ajax O18 reist af naar Brabant.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

O17 Header Thumb 1280

Samenvatting AZ – Ajax O17 | Topper onbeslist

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van AZ. Op bezoek bij de Alkmaarders bleef de ploeg van Yuri Rose steken op 1-1. Jan Faberski was trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Faberski Header 880

Jan Faberski tekent contract bij Ajax

Ajax heeft Jan Faberski gecontracteerd. De zestienjarige Poolse speler tekent een contract dat loopt tot en met 30 juni 2025. De middenvelder komt over van de Poolse club Jagiellonia Białystok. De overstap van Faberski is onder voorbehoud van de afwikkeling van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Faberski

Socials