Klaassen over groep: 'We hebben een sterke teamspirit'

Davy Klaassen blikt terug op de afgelopen weken waarin Ajax een goede reeks wist neer te zetten. De Amsterdammers zijn maar liefst negentien wedstrijden ongeslagen. Verder spreekt Klaassen over de voorselectie van Maarten Stekelenburg en blikt hij vooruit op de UEFA Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Young Boys, waar ook oude bekende Miralem Sulejmani speelt.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen kijkt uit naar het Europa League-treffen met de koploper van de Zwitserse competitie, al kende de teruggekeerde middenvelder op het moment van loten Young Boys nog niet heel goed. "Ik wist dat ze op kunstgras spelen en dat Sulejmani er speelt, maar voor de rest niet."

De middenvelder kent de Serviër nog goed uit zijn tijd bij Ajax. De ex-Ajacied was basisspeler onder toenmalig coach Frank de Boer toen Klaassen debuteerde in de hoofdmacht. "Hij is een heel fijne gozer die toentertijd ook oog had voor de jonge jongens. Buiten het feit dat hij goed kan voetballen was dat mooi aan hem."

Davy Klaassen tijdens zijn Eredivisie-debuut tegen NEC Nijmegen. De voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers scoorde gelijk.
Davy Klaassen tijdens zijn Eredivisie-debuut tegen NEC Nijmegen. De voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers scoorde gelijk.

Terugkeer bij Ajax
Na een afwezigheid van drie seizoenen keerde Klaassen afgelopen zomer terug bij zijn jeugdliefde. Sindsdien is hij niet weg te denken uit het elftal van trainer Erik ten Hag en voelt de Ajacied zich vanzelfsprekend als een vis in het water. "Het is fijn dat je om de prijzen speelt en veel wint. Dat helpt voor je gemoedstoestand. Ik voel mij goed en het spel dat wij spelen past bij mij."

Sinds een aantal weken staat de Hilversummer in een meer aanvallende rol op het middenveld. Het team presteert met de week beter en dat is geen verrassing. "Iedereen is fit en de trainer heeft veel keus. Als er gewisseld wordt, merk je dat niet gelijk. De spirit die we in het team hebben gecreëerd... De laatste tijd winnen we veel en ook als we minder spelen trekken we de punten over de streep."

Toch gaat niet alles 'vanzelf', stelt Klaassen. "Je kunt niet elke wedstrijd top spelen. Het is niet dat we 's ochtends opstaan en denken: het komt wel. Je moet vol gas gaan en dan ziet het er soms makkelijk uit. Daar krijg je ook vertrouwen van. Als je ziet dat het harde werken wordt beloond."

Tags

  • #Klaassen

Socials

Gerelateerde artikelen

Sulejmani1280 2

Top 10 Goals | Miralem Sulejmani

Ajax neemt het donderdag in de UEFA Europa League op tegen Young Boys. Bij de Zwitserse tegenstander speelt een oude bekende: Miralem Sulejmani. De Servische aanvaller speelde tussen 2008 en 2013 in Amsterdam. We hebben tien heerlijk treffers uit zijn Ajax-periode op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Tadicpingel

Verslag | Degelijk Ajax wint verdiend van FC Groningen

Ajax heeft zondagmiddag in eigen huis met 3-1 gewonnen van FC Groningen. Daarmee hield de ploeg van Erik ten Hag de lange ongeslagen reeks in stand en werd meteen ook revanche genomen voor de nederlaag eerder dit seizoen in de uitwedstrijd. De Ajax-goals kwamen van Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Dusan Tadic (strafschop).

Tags

  • #AJAGRO

Socials