Klaiber: 'Ik neem nu een hele andere afslag'

Sean Klaiber tekende donderdag een contract voor drie seizoenen bij Ajax met een optie op nog een extra jaar. De rechtsback hoorde na de uitwedstrijd van de Domstedelingen bij VVV-Venlo voor het eerst over de interesse. "Daarna is het snel gegaan."

Tags

  • #Klaiber2024

Socials

Z'n eerste gedachte bij de interesse vanuit Amsterdam? "Top, natuurlijk! Als zo'n grote club je wil hebben, doet dat je wel wat."

Klaiber speelde in de jeugd ooit één jaar bij Ajax in de D3. "Dat was heel speciaal voor mij en mijn ouders. Zij brachten mij elke dag. Ik was toen nog een aanvaller. Dat soort herinneringen neem je mee naar de toekomst. Mijn droom was om toen in het eerste van Ajax te spelen. Die mislukte. Nu ik hier toch ben is de cirkel rond."

In gesprek met Ten Hag en Labyad
De 26-jarige vleugelverdediger wil met Ajax zo veel mogelijk prijzen pakken en wedstrijden spelen. Hij besprak het plan met trainer Erik ten Hag en had ook nog even contact met oud-teamgenoot Zakaria Labyad. "Die zei ook dat ik naar Ajax moest komen. Ik heb dertien jaar bij FC Utrecht gezeten en neem nu een heel andere afslag."

Klaiber typeert zichzelf als een rechtsback die veel wil opkomen en zich moeilijk laat passeren. "Ik denk dat ik ook wel een beetje power en energie in een wedstrijd kan brengen. Dat wil ik ook doen bij Ajax."

Tags

  • #Klaiber2024

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaiber1

Ajax trekt Sean Klaiber aan

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sean Klaiber en FC Utrecht over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. Klaiber (Nieuwegein, 31 juli 1994) tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Klaiber2024

Socials

Dest1280

Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord over Sergiño Dest

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Barcelona over de overgang van Sergiño Dest. De overgang van de Nederlands-Amerikaanse verdediger naar de Spaanse club is per direct. Dest stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 21.230.000,-. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen tot € 26.230.000,-.

Tags

  • #Dest

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl