Konadu na wereldgoal: 'Dit wil ik vasthouden'

Mede dankzij het geweldige doelpunt van Don-Angelo Konadu op bezoek bij PSV blijft Ajax O18 in de race om de titel. Samen met de aanvaller en zijn trainer Frank Peereboom gaan we in op de doelen van het hoogste jeugdelftal van de Amsterdammers voor de slotfase van dit seizoen. "Voor deze generatie is de UEFA Youth League heel belangrijk."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

"Het was een prachtig doelpunt, hè", begint de spits lachend. "Ik heb een paar dagen op een roze wolk gezeten en als ik het nu voorbij zie komen, denk ik er steeds aan. Het was een hele mooie goal."

Vasthouden
Ook zijn trainer Peereboom beaamt dat. "Als je inzoomt op de reacties van de spelers, dat is interessant. Echt een prachtgoal." Mede dankzij de goal van Konadu won Ajax O18 met 0-3 bij PSV en houdt het zicht op de titel. "Deze lijn willen we doortrekken. Voor mezelf wil ik dit vasthouden. Dat is het moeilijkste, maar ook het belangrijkste. Uiteindelijk gaat het dan alleen maar beter."

Konadu is duidelijk. "We willen kampioen worden en de Youth League halen. Je speelt tegen internationale clubs uit Europa. Daar wil je jezelf laten zien." Peereboom gaat ook in op het belang van het Europese toernooi. "Voor deze generatie spelers is het heel belangrijk om daarin ervaring op te doen. Reizen, andere omstandigheden, scheidsrechters en rare velden."

Vitesse
Zaterdag is Vitesse de tegenstander in Amsterdam. Eerder dit seizoen speelden de Ajacieden twee keer gelijk tegen de Arnhemmers. "Het is een stugge ploeg met veel power. We hebben het lastig gehad tegen ze, maar we zijn goed voorbereid", zegt Peereboom.

"Hij wordt echt sterker", gaat de trainer verder over zijn spits. "We dagen hem soms uit door hem op links of op tien te zetten, zo kan hij als speler wellicht de ultieme spits van Ajax 1 worden op de lange termijn. Maar er zijn er meer die dat ook willen. Hij levert een goede bijdrage en ligt goed in de groep. Met zo'n doelpunt als tegen PSV, laat ik hem wel staan", sluit hij met een glimlach af.

Gerelateerde artikelen

Don Angelo Konadu

Blik op de Toekomst | O18 wint overtuigend in Eindhoven

De Ajax-jeugd kwam zaterdag weer op diverse plekken in het land in actie. Zo reisden er drie teams af naar Eindhoven, twee naar Arnhem en waren er volop duels op sportcomplex de Toekomst. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

YT Thumb FTFHLS

For the Future Highlights Show | Ajax O18, O14 en O13

In de For the Future Highlights Show kijken we terug op het jeugdvoetbal van het afgelopen weekend. In deze aflevering lichten we de topper van Ajax O18 tegen PSV in Eindhoven uit, evenals de thuiswedstrijden van Ajax O14 en O13.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials