Kremers: 'Dankzij Van der Sar ben ik gaan keepen'

Sten Kremers heeft zijn eerste profcontract getekend. De zeventienjarige doelman, die komend seizoen uitkomt voor Ajax O18, tekende voor drie jaar. Voor Kremers is daarmee een droom in vervulling gegaan.

Tags

  • #Kremers

Socials

"Deze dag betekent hartstikke veel voor mij en mijn familie. Ik train al vanaf mijn zesde in de hoop om profvoetballer te worden. Jongens uit mijn buurt dromen hiervan", lacht Kremers hardop.

De doelman uit Lichtenvoorde denkt dat zijn vrienden gek worden als hij ze kan vertellen dat hij een profcontract heeft mogen tekenen. "Een paar vrienden zijn Ajacied voor het leven. Dat wordt fantastisch als ik het ze vertel."

Doelen
Kremers typeert zichzelf als een allround keeper en hoopt bij Ajax het eerste te halen. "Dit jaar wil ik nog zoveel mogelijk minuten maken in O18 en mogelijk al bij Jong. En dan zo snel mogelijk naar Ajax 1, natuurlijk."

De zeventienjarige goalie kreeg na het tekenen van zijn contract het shirtje met zijn achternaam uitgereikt door Ajax-directeur Edwin van der Sar. De oud-doelman is een voorbeeld voor Kremers. "Honderd procent. Als kleine jongen keek ik naar hem op het WK. Dankzij Van der Sar ben ik gaan keepen."

Tags

  • #Kremers

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitingao18

SPECIAL | Jeugdopleiding in coronatijd: 'Ze trainen met een smile op hun gezicht'

Begin oktober werd een streep gezet door alle jeugdcompetities, vanwege het coronavirus. En nu, een half jaar later, liggen die competities nog steeds stil. Hoe gaan de jongens ermee om? Hoe blijven ze gemotiveerd en hoe kunnen ze zich blijven ontwikkelen? In deze special vertellen spelers en trainers van Ajax O18, O13 en O8 hoe zij deze periode beleven.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl