Lamey: 'We wilden deze prijs gewoon echt winnen'

Michael Lamey won met Ajax O17 maandagmiddag de Future Cup en volgens hem vormde een sterk groepsgevoel de basis daarvoor. “Het team, de samenhang, door het vuur gaan voor elkaar en samen opstaan op slechte momenten”, zo somde de trainer op. “We wilden deze prijs gewoon echt winnen.”

Tags

  • #FutureCup

Socials

De coach heeft benadrukt welke aspecten van het spel belangrijk zijn voor zijn team. "We zijn verder gegaan op het aanvallend voetballen, opbouwen, spelen via het middenveld, overtallen creëren en dat hebben we ook allemaal verder ontwikkeld dit toernooi. We zijn met de punt naar achteren gaan spelen, waardoor twee jongens nog wat hoger op het veld kwamen te staan. Hierdoor kwam er meer druk en chaos bij de tegenstander."

Tweede helft

Tijdens de Future Cup wist het team van Lamey steeds pas in de tweede helft te scoren. "Ik denk dat we heel veel kansen hebben gehad, ook in de eerste helft. Maar ik denk dat we soms een beetje pech hadden in de afronding." 

Jinairo  Johnson

Trainer Lamey is trots op het getoonde spel van zijn team. "Als je ziet hoe wij gespeeld hebben beloofd dat veel voor de toekomst", vertelt de trainer trots. Jinairo Johnson werd gekroond tot speler van het toernooi en werd gedeeld topscorer. De nummer zes had een belangrijke rol dit toernooi. "Verdedigend achterin tot het verbinden van het spel, voorin de snelle voetjes en goals scoren. Op alle facetten was hij dit toernooi top."

 

Gerelateerde artikelen

Header Goal Johnson 1920

Highlights Ajax O17 – FK Partizan | Future Cup voor Ajax

Ajax O17 heeft de twaalfde editie van de Future Cup gewonnen. Dankzij een 2-1-zege op FK Partizan in de finale winnen de Amsterdammers voor de zesde keer in de historie de bokaal. Jinairo Johnson en Sean Steur scoorden voor de Ajacieden.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Winnaars 1920

Liveblog | Grote ontlading na eindzege Future Cup

Ajax O17 heeft de Future Cup gewonnen na een 2-1-overwinning op FK Partizan. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de laatste dag van het driedaags toernooi.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Still Reactie

Beekman: 'We zijn door en dat is het belangrijkste'

Luuk Beekman was opgelucht en blij na het halvefinaleduel op de Future Cup met Paris Saint-Germain. Ajax O17 nam na een 0-0-eindstand de strafschoppen het best en bereikte daardoor de eindstrijd. “Het was heel spannend, maar we zijn door en dat is het belangrijkste.”

Tags

  • #FutureCup

Socials