Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

Young Boys
0
2
Ajax 1
  • D. Neres  20"
  • D. Tadić (p.) 49"

Liveblog

23:59

Tot slot...

Ajax staat dankzij een 0-2-overwinning in Zwitserland in de kwartfinale van de UEFA Europa League 👊.

Wil jij weten wie we kunnen treffen bij de laatste acht? Check dan dit artikel over de loting van morgenmiddag.

We sluiten het liveblog voor dit moment af. Bedankt voor het volgen. Zondag zijn we trouwens weer terug voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Slaap lekker en tot dan!


23:53

Klaassen: 'We zijn een team'

Davy Klaassen vond dat Ajax vandaag niet eens zijn beste wedstrijd speelde in Bern. "Maar als je over twee wedstrijden met 5-0 wint, kan je alleen maar tevreden zijn."


23:41

Vier op een rij 😍

Litmanenrijkaard1995

We've done it! Voor het eerst sinds 1995 boekt Ajax vier overwinningen op een rij in Europees verband! Goed gedaan, mannen!

Twintig jaar geleden won Ajax zelfs vijf wedstrijden op een rij, waaronder de UEFA Champions League-finale tegen AC Milan.


23:35

Young Boys - Ajax in 📸's

Geniet nog een keer van Young Boys - Ajax met deze heerlijke fotoslider!


23:20

Ten Hag: 'Kwartfinale is prachtig'

Tenhagybaja

Ajax won in Zwitserland met 0-2 van Young Boys. Toch zag Erik ten Hag nog verbeterpuntjes. “In de eerste helft hadden we beter in de pressing kunnen zijn. We hadden ook meer gebruik moeten maken van de ruimte achter hun langzame laatste linie, met de snelheid van Antony en David Neres."

In Zwitserland was Dusan Tadic weer van groot belang voor Ajax. Hij gaf de assist op de 0-1 van Neres en maakte zelf de 0-2 vanaf de penaltystip. Het was van de captain een goede wedstrijd, vond ook zijn coach. "Dusan ging voorop in de strijd. Hij was een aanspeelpunt en belangrijk in het doorvoetballen. We zijn heel blij met hem.”

Focus op ADO
Morgen volgt de loting voor de kwartfinale van de UEFA Europa League. Ten Hag had al wel even gekeken welke clubs er door zijn. “Ik heb er kort een blik op geworpen. We denken vooral nu weer aan zondag, aan ADO Den Haag. We hebben geen invloed op de loting. Dat laten we morgen over ons heen komen."

En dan tot besluit: "De kwartfinale van een Europees toernooi halen is prachtig. Het is de derde keer in de laatste vier jaar, maar ook de derde keer in de laatste achttien jaar.”


22:55

De eindbalans van de return

YB2 (1)

22:50

De klus overtuigend geklaard 👏👏

Afgelopen. Ajax wint ook de returnwedstrijd in Zwitserland overtuigend. Na de 3-0-zege in Amsterdam wordt het ditmaal 0-2. David Neres opende de score na twintig minuten, waarna Dusan Tadic vanaf de stip de score verdubbelde.

Ajax klaarde de klus al met al eenvoudig en gaat zich opmaken voor de loting vrijdagmiddag om 13:00 uur in Nyon.


22:47

4️⃣ minuten blessuretijd

Idrissi1

De officiële speeltijd zit erop. Er komen vier minuten blessuretijd bij.


22:36

🔁 Ook Schuurs en Brobbey worden nog gebracht

Erik ten Hag voert zijn laatste twee wissels door. Perr Schuurs en Brian Brobbey komen binnen de lijnen. Dat betekent dat Devyne Rensch en Antony de slotfase vanuit de dug-out kunnen bekijken.


22:34

Kans voor Idrissi

Ajax krijgt nog een goede kans op de 0-3. Sean Klaiber breekt door over rechts en zijn teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn bereikt vervolgens Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller ziet zijn inzet helaas vlak voor de lijn worden geblokt.


22:30

🔁 Klaiber vervangt Tagliafico

Ook Sean Klaiber krijgt nog ruim een kwartier speeltijd. Hij vervangt in de 74e minuut Nico Tagliafico, één van de drie Ajacieden die op scherp stond.

Devyne Rensch verhuist naar de linksbackpositie.


22:27

Nog een goaltje in de slotfase?

Blind1

De laatste twintig minuten van de wedstrijd zijn ingegaan. Het tweeluik is natuurlijk al lang en breed beslist: Ajax leidt in totaal met liefst 5-0.

Young Boys probeert de eer nog te redden, terwijl de Ajacieden er ook nog wel een goaltje bij willen maken. Gaat de slotfase nog een treffer opleveren?


22:20

🔁 Dubbele wissel bij Ajax

Erik ten Hag voert zijn eerste twee wissels van de avond door. Daley Blind en David Neres gaan naar de kant. Zij worden vervangen door Mohammed Kudus en Oussama Idrissi.


22:17

Heerlijke ontlading na de 0-2!

Dusan Tadic heeft nu in Europa vijf goals en vijf assists achter zijn naam staan. Hij was daarmee direct betrokken bij zestig procent van alle Ajax-goals. 

Geen enkele andere speler heeft in Europees verband betere statistieken. 


22:11

Geen 1-2

Young Boys denkt wat terug te doen, maar na het raadplegen van de VAR wordt de goal van Jean-Pierre Nsame afgekeurd. Reden: buitenspel van ploeggenoot Elia.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.