Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • D. Klaassen  39"
Ajax 1
1
2
AS Roma
  • L. Pellegrini  57"
  • Ibanez  87"

Liveblog

23:46

Ten Hag: 'Wij zijn in staat dit om te draaien'

Erik ten Hag blijft strijdbaar. De trainer is van mening dat Ajax ondanks de nederlaag van vanavond het tij nog kan keren.


23:32

Ajax - AS Roma in beeld

De nederlaag is een flinke tik, maar Ajax is nog niet verslagen. Check hier een serie beelden van een bewogen avond in de Johan Cruijff ArenA. 


23:20

Scherpen: 'Extra zuur'

Doelman Kjell Scherpen baalde na afloop van de 1-2-nederlaag tegen AS Roma. De goalie ging zelf in de fout bij de gelijkmaker van Lorenzo Pellegrini. Hij verkeek zich op de vrije trap.

"Heel ongelukkig moment in de wedstrijd. Ik kan wel door de grond zakken, maar dit gebeurt keepers wel eens. Het moment is wel extra zuur. Mede door mij is het niet gelukt een goed resultaat te halen en dat trek ik me wel aan. Ik ging te vroeg naar de hoek. Ik had al het idee dat hij daar ging schieten. Maar daardoor kreeg ik mijn lichaam niet achter de bal."

De doelman hoorde gisteren na de training dat hij vandaag zou spelen. "Gister bleek Maarten zich niet goed genoeg te voelen. Het is een mooi podium en een topniveau. Een uur was het goed, maar daarna niet. Het is vervelend, maar we moeten weer door."


23:02

De statistieken van vanavond

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 159%

AS Roma41%

Schoten

Ajax 115

AS Roma8

Schoten op doel

Ajax 18

AS Roma4

Vrije trappen

Ajax 113

AS Roma16

Hoekschoppen

Ajax 19

AS Roma4

Buitenspel

Ajax 15

AS Roma4

Overtredingen

Ajax 111

AS Roma10

Passes

Ajax 1602

AS Roma290


22:51

Het zit erop

De wedstrijd is afgelopen. Ajax verliest de heenwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Europa League met 1-2 van AS Roma. 


22:47

Blessuretijd

Er komen minimaal nog vier minuten bij in de Johan Cruijff ArenA. Kom op, boys!


22:46


22:44

Doelpunt AS Roma

Tegen de verhouding in komt AS Roma op voorsprong. Ajax is de bovenliggende partij, maar ziet de Italianen via Ibañez scoren uit een corner: 1-2. 


22:38

Opnieuw kans Antony

Antony is weer dicht bij de 2-1. Hij moet in één keer op doel schieten na een voorzet van links en doet dat ook goed. Pau López kan de bal net onder de lat wegtikken. AS Roma wankelt in Amsterdam.


22:35


22:34

Laatste kwartier

We gaan het laatste kwartier in bij Ajax - AS Roma. Kunnen de Amsterdammers nog wat forceren?

Ondertussen krijgt Peres een gele kaart na een flinke charge op Tagliafico. De Argentijn kan gewoon door. Peres is geschorst voor de return.


22:30

Hakje Antony 🥵

Antony.... bijna. De Braziliaan probeert met een schitterend hakje Pau López te verslaan. De doelman steekt zijn been uit. Zonder dat-ie het eigenlijk zelf door heeft, redt hij AS Roma.


22:28

Geel Rensch

Devyne Rensch trekt aan de noodrem bij Dzeko en krijgt geel. Hij mist daardoor sowieso de return in Rome.


22:26

Kansen voor Tagliafico en Brobbey

Brobbey houdt de bal goed vast in de zestien van AS Roma en ziet Tagliafico vrij staan op zo'n meter of achttien van de goal. De keeper van de Italianen grabbelt, maar heeft zijn handen net genoeg achter de bal om de 2-1 te voorkomen.

Een minuut later is Brobbey levensgevaarlijk als hij één-op-één komt met Pau López. De doelman redt opnieuw.


22:21


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Alvarezlach

Liveblog | Op naar een Europese avond

Ajax maakt zich op voor het treffen in de UEFA Europa League met AS Roma. De Italianen komen donderdag op bezoek in Amsterdam. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze kraker in de kwartfinale van het toernooi.

Tags

  • #UEL
  • #AJAROM

Socials