Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax verliest met 0-2 van Brighton

  • Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 0-2 verloren
  • De Amsterdammers staan na vier wedstrijden met twee punten op plek vier in groep B
  • Zondag speelt de ploeg van John van 't Schip een uitduel in de Eredivisie met Almere City 

Liveblog

23:59

Samenvatting in de Ajax App

Sutaloduel900 ??

Ajax verloor vanavond helaas met 0-2 van Brighton & Hove Albion. De samenvatting van dit duel is nu exclusief terug te vinden in de Ajax App. Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier.


23:13

Stand in poule B

Marseille won vanavond bij AEK Athene met 0-2. De Fransen zijn koploper in de poule. Ajax blijft na de nederlaag laatste. Overwinteren in de Europa League wordt na vanavond helaas een stuk lastiger. De derde plek geeft nog wel recht op de UEFA Conference League

1. Marseille 4-8
2. Brighton & Hove Albion 4-7
3. AEK Athene 4-4
4. Ajax 4-2


22:23

Dit is de volledige persconferentie met John van 't Schip

John van 't Schip nam na afloop van Ajax - Brighton van & Hove Albion plaats achter de microfoon in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. De trainer weigerde te spreken over een kansloze avond. "Brighton wist effectief met de kansen om te gaan, terwijl moeite moesten doen om tot kansen te komen. Het kostte veel kracht vooral."


21:54

Rensch spreekt van ongelukkig Ajax: 'Fouten worden afgestraft'

Devyne Rensch vond het teleurstellend dat Ajax nul punten overhield aan het treffen met Brighton & Hove Albion: 0-2. De twintigjarige verdediger zag dat de Engelsen de fouten bij Ajax genadeloos afstraften. "Zij straffen onze fouten wel direct af, maar wij die van hun niet."


21:19

Brobbey: 'Vasthouden aan de eerste helft'

Brobbeyhecke900 ??

Brian Brobbey vertelde bij Veronica dat hij vond dat Ajax in de eerste helft nog prima weerstand bood tegen Brighton & Hove Albion. "We hadden Brighton & Hove Albion goed onder druk. Daar kunnen we best trots op terugkijken en ons aan vasthouden."

Helaas moest Ajax in het eerste bedrijf wel een goal toestaan. In de tweede helft sloegen de Engelsen nog een keer toe. Daarna kwam er een fase in de wedstrijd waarin Ajax via Chuba Akpom en Brobbey zelf kansen kreeg op de aansluitingstreffer.

Vooral de kans van Brobbey had meer verdiend. De aanvaller schoot op de binnenkant van de paal en zag dat de bal tergend langzaam over de doellijn nog tegen de andere paal aan belandde. "Ik zat wel aardig in de wedstrijd en voelde me sterk in de duels. Jammer dat ik geen goaltje mee kon pikken. Zo'n bal twee keer op de binnenkant van de paal heb ik nog nooit meegemaakt zelf."


21:06

Balen, boys! 😕


90+4

[20:38]

FT // 0-2

Ajax verliest met 0-2 van Brighton & Hove Albion. In de slotfase waren er nog wel heel grote kansen voor de Ajacieden, maar de thuisploeg wist de aansluiting niet te vinden. 


90

[20:33]

Vier minuten blessuretijd

Ajax heeft nog vier minuten om de ban te breken. Dat is de extra tijd die wordt bijgetrokken. 


82

[20:25]

Ook Akpom drukt niet af

Ajax krijgt nu weer een grote kans, de druk is groot richting het doel van Brighton. Chuba Akpom verschaft zichzelf ruimte om te schieten, maar kan niet afdrukken met links.

Zo zijn er de afgelopen minuten veel kansen voor Ajax geweest, maar is de stand nog altijd 0-2.


79

[20:22]

Ajax vol op de aanval

Ajax speelt nu vol op de aanval en krijgt kort na de entree van Georges Mikautadze weer een kans. De Georgiër steekt Carlos Forbs weg, maar de Ajax-aanvaller komt net niet uit. De bal caramboleert wel voor het doel van Brighton, maar valt niet binnen.


78

[20:21]

74

[20:16]

Wat een pech voor Brobbey

Ohhh wat is Ajax hier dicht bij de aansluitingstreffer. Brian Brobbey wordt gevonden in een drukke zestien en drukt af richting de hoek. De inzet belandt op de paal en rolt vervolgens over de doellijn richting de andere paal en vervolgens weg van het doel.

Wat een pech voor Ajax.


72

[20:14]

67

[20:09]

Brobbey net niet

Na het schot van Steven Berghuis krijgt nu Brian Brobbey bijna de kans op de 0-1. Na een flitsende combinatie tussen Carlos Forbs en Chuba Akpom kruipt Brobbey naar de eerste paal. De harde voorzet van Akpom komt alleen net niet aan bij de spits. Achteraf blijkt de Engelsman ook buitenspel te hebben gestaan


66

[20:08]

Grote kans Brighton, mogelijkheid voor Berghuis

Een kans voor Brighton op de 0-3, na een fout in de opbouw van Diant Ramaj. João Pedro wil aanleggen voor zijn tweede, maar wordt gestuit door Josip Šutalo.

Even later is er ook een schotmogelijkheid voor Steven Berghuis. De inzet van de Ajacied wordt echter gekraakt.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.