• Gabriel Misehouy en David Kalokoh waren trefzeker in de tweede helft

Liveblog

16:01

Samenvatting Ajax - FC Den Bosch

Het duel met de Bosschenaren eindigde vanmiddag dus in een 2-2-gelijkspel. Bekijk hier de hoogtepunten van het eerste oefenduel van de voorbereiding op seizoen 2023/2024.

Daarmee sluiten we direct ook het liveblog af. Ajax oefent op 18 juli tegen Shakhtar Donetsk. Dan zijn we weer terug met een nieuw liveblog.

15:01

FT // 2-2

Het laatste fluitsignaal klinkt op de Toekomst. Ajax – FC Den Bosch eindigt in 2-2.

Iets minder dan twintig minuten voor tijd keek Ajax nog tegen een 0-2-achterstand aan, maar door goals van Gabriel Misehouy (’74) en David Kalokoh (’78) werd toch een remise afgedwongen: 2-2.

Halverwege was het 0-1 in Brabants voordeel.

14:45

('78) Ajax op gelijke hoogte

En nu ook de 2-2. David Kalokoh wordt gelanceerd en faalt niet in de 1-op-1 met Den Bosch-doelman Lars Vrolijks.

14:43

('74) Ajax vindt de aansluiting

Het wordt 1-2. Gabriel Misehouy werkt een rebound binnen. Die ontstond doordat David Kalokoh de vuisten vond van de doelman van FC Den Bosch.

Kan Ajax nu een beetje schwung in het spel vinden?

14:40

('71) 0-2 voor Den Bosch

FC Den Bosch komt op 0-2. Yannick Keijser knikt binnen uit een corner: 0-2.

14:33

('65) Ajax kan de ban nog niet breken

Het is nog altijd zoeken bij Ajax naar een opening. De verdediging van FC Den Bosch geeft vooralsnog geen krimp.

14:15

('47) Opstelling voor de tweede helft

2E Versie

Bij Ajax dus een heel ander elftal binnen de lijnen. De coach voor de tweede helft is Dave Vos, die overwegend spelers van Jong Ajax in actie ziet.

14:13

('46) Tweede helft van start

De tweede helft is begonnen. Bij Ajax komt er een volledig nieuw elftal binnen de lijnen, er zijn elf mutaties.

Bij FC Den Bosch zijn er vijf nieuwe gezichten.

13:54

HT // 0-1

Het is rust op sportcomplex de Toekomst. Ajax gaat met een achterstand de kleedkamer opzoeken. Na zeventien minuten werd het na een fout in de opbouw 0-1. Daarna kreeg Silvano Vos een goede kans en liet FC Den Bosch op slag van rust ook nog een grote mogelijkheid onbenut.

13:41

('35) Ajax – FC Den Bosch in 📸

De wedstrijd is zo’n 35 minuten onderweg. Ajax kijkt tegen een 0-1-achterstand aan. De Ajacieden kregen via Silvano Vos een goede kans, maar hij schoot ruim naast.

13:22

('17) Den Bosch op voorsprong

FC Den Bosch komt op voorsprong. Na een fout in de opbouw van Remko Pasveer caramboleert de bal via het lichaam van Jaron Vicario binnen: 0-1.

13:20

🙏❤️

De gedachten van iedereen binnen Ajax zijn bij jou, Edwin.

13:05

('1) Ajax – Den Bosch is onderweg

De bal rolt op de Toekomst. Ajax is begonnen aan zijn eerste oefenduel onder leiding van Maurice Steijn.

12:52

Update over Edwin van der Sar

Vandersarajax900 ??

Edwin van der Sar blijft voorlopig op de intensive care. Zijn toestand is stabiel, maar nog steeds zorgelijk. Deze informatie deelt Ajax namens Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin.

De familie Van der Sar is -net als Ajax- dankbaar en diep onder indruk van de vele steunbetuigingen.

12:09

Steijn begint met Van den Boomen

AJAX Home Squad 1080X1350 Kopiëren

Branco van den Boomen maakt zijn onofficiële debuut in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch. De middenvelder start in de basis en staat zodoende voor zijn eerste minuten in Ajax 1.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.