Liveblog

Aan het verbinden . . .

Van 't Schip: 'Moeten het in de eerste helft afmaken'

  • Ajax - Fortuna Sittard is geëindigd in 2-2
  • Brian Brobbey maakte zondagmiddag zijn zestiende competitiegoal
  • Ajax speelde voor de zevende keer gelijk dit Eredivisie-seizoen

Liveblog

23:59

Dit is Ajax - Fortuna Sittard in acht minuten

Zoals gebruikelijk sluiten we het liveblog af met de samenvatting van het duel. Dit is Ajax - Fortuna Sittard in bijna acht minuten.

Komende woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan reist Ajax af naar Birmingham voor het treffen met Aston Villa in de achtste finale van de UEFA Conference League. Tot dan.


17:06

Van 't Schip: 'We moesten het in de eerste helft afmaken'

Schip900 ??

John van 't Schip kreeg na afloop van Fortuna-thuis een aantal vragen voorgeschoteld. De Ajax-trainer was van mening dat Ajax het zichzelf gemakkelijker had kunnen maken. "We moesten het in de eerste helft afmaken. Het eerstvolgende duel na een Europese wedstrijd is vaak lastig. In de fase dat we de kansen dan krijgen moeten we het afmaken. We hadden minimaal met 2-0 de rust in moeten gaan."

"Dat gebeurde niet en in de tweede helft liepen we achter de feiten aan", vervolgde Van 't Schip. "We hadden het na rust zwaar. Brian Brobbey maakte nog wel de 2-2, maar het was niet genoeg."

Van 't Schip vindt dat Ajax geen goede wedstrijd speelde. "Het is een moeilijk jaar en we weten waar we nu staan. We spelen donderdag weer een belangrijke wedstrijd, maar hadden vandaag gewoon moeten winnen. Aston Villa-uit zal lastig worden. Tegelijkertijd is het ook een mooie uitdaging voor ons."


16:58

Henderson: 'We hebben niet genoeg kansen gecreëerd'

Hendersonbedanken900 ??

Jordan Henderson verscheen na afloop van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard teleurgesteld voor de camera van ESPN. De aanvoerder baalde van het 2-2-gelijkspel. "Het was geen beste wedstrijd, een matig optreden", was Henderson duidelijk. "We hadden het lastig en zwaar na de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Aston Villa."

De Engelsman kon de vinger niet direct op de zere plek leggen. "We moeten de wedstrijd gaan analyseren. We hebben niet genoeg kansen gecreëerd, maar hadden ook beter moeten verdedigen. We zijn teleurgesteld in hoe we de goals tegen hebben gekregen."

Henderson benadrukt nogmaals dat Ajax beter had moeten presteren tegen Fortuna Sittard. "We hebben gewoon niet goed gespeeld. We zijn wel blijven gaan, maar hebben helaas niet meer door kunnen drukken na de goal van Brobbey. We moeten nu goed herstellen en dan de focus verleggen naar Aston Villa."


90+5

[16:24]

FT / Gelijkspel in Johan Cruijff ArenA: 2-2

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft met 2-2-gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Invaller Brian Brobbey schoot de Ajacieden laat in de wedstrijd naast de Limburgers.


90

[16:19]

Vijf minuten blessuretijd

Hatozetsprintin900 ??

Scheidsrechter Edwin van de Graaf verlengt de wedstrijd met vijf minuten.


88

[16:17]

Brobbey met de gelijkmaker

Goalgif Brobbey Thuis ??

Brian Brobbey schiet Ajax op 2-2. Josip Šutalo raakt de borst van de Ajax-spits uit een corner, waarna de invaller alleen nog maar het laatste tikje hoeft te geven.


80

[16:09]

80

[16:08]

Megakans voor Brobbey

Ajax is dicht bij de gelijkmaker. Een puntgave voorzet van Branco van den Boomen komt bij Brian Brobbey terecht. De Ajax-spits krijgt zijn hoofd echter niet goed achter de bal, waardoor Michael Verrips redding kan brengen.


75

[16:04]

Nog vijftien minuten reguliere speeltijd

Ajax is met nog vijftien minuten reguliere speeltijd op de klok op zoek naar de gelijkmaker. De tijd begint te dringen voor de Ajacieden.


66

[15:55]

Sierhuis maakt 1-2...

Fortuna Sittard komt op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA. Een voorzet belandt ietwat gelukkig via Ahmetcan Kaplan voor de voeten van Kaj Sierhuis, die eenvoudig binnen kan tikken: 1-2.


63

[15:53]

Kans voor Kenneth

Kenneth Taylor krijgt zijn derde grote kans van de wedstrijd. Op aangeven van Chuba Akpom komt de middenvelder vrij voor het vijandelijke doel. Hij ziet zijn inzet op het laatste moment geblokt worden door een verdediger van Fortuna.


62

[15:52]

62

[15:51]

62

[15:50]

56

[15:44]

Schietkans voor Sierhuis

Fortuna Sittard krijgt via Kaj Sierhuis een goede mogelijkheid. De oud-Ajacied ontvangt de bal op de rand van de zestien, maar schiet over het doel van Diant Ramaj.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Schip Reactie 1920

Van 't Schip: 'Energie van donderdag meenemen naar Fortuna'

John van 't Schip kijkt daags na het 0-0-gelijkspel tegen Aston Villa in de UEFA Conference League naar de huidige staat van zijn ploeg. Daarnaast bespreekt hij de fitheid en gaat de blik uiteraard op zondag: Fortuna-thuis. "We beslissen zaterdag of Steven Berghuis erbij is."

Tags

  • #VantSchip

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Europese avond en Fortuna-thuis

Tijdens een spannend Europees avondje in de Johan Cruijff ArenA werd er door Ajax en Aston Villa niet gescoord. Toch is er genoeg na te bespreken. Daarnaast kijken we alvast een beetje vooruit naar de return in Birmingham en natuurlijk de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondag.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials