Ajax 1
5
0
Willem II

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 5-0 gewonnen. Lees dit liveblog terug om een lekkere voetbalavond opnieuw te beleven!

Feit: zevende clean sheet!

Met een prachtig feitje sluiten we ons liveblog af voor vandaag.

Ajax houdt voor het eerst sinds november-december 1997 in zeven opeenvolgende Eredivisie-duels de nul. Destijds was Edwin van der Sar de keeper.

Remko Pasveer hield elf keer de nul in zijn twaalf Eredivisie-duels voor Ajax.

Komende dinsdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog voor het UEFA Champions League-duel met Sporting CP.

23:39

Stand in de Eredivisie 📊

Ajax heeft aankomend weekend een paar dagen rust en kan dus kijken wat de concurrentie in de Eredivisie gaat doen.

De ploeg van Erik ten Hag staat na vijftien wedstrijden op de eerste plek in de competitie.

Berghuis880aanname

Steven Berghuis zweeft op een roze wolk. De middenvelder annex aanvaller werd woensdag voor de tweede keer vader. Voor de camera van EPSN vertelde hij dat het goed gaat met moeder en dochter Lizzy.

"Ze is precies geboren op de tijd dat we trainden. Het was echt onmogelijk om daar aan mee te doen. We waren woensdag al vroeg in de nacht in het ziekenhuis. Dat kost wel wat energie", lachte papa Berghuis.

"Het is logisch dat ik vanaf de bank ben begonnen. Ik zei wel tegen de trainer dat ik erbij wilde zijn en het team wilde helpen."

Tadicduelajawil880

Captain Dusan Tadic was een tevreden man na de 5-0-overwinning in eigen huis op Willem II. Hij zag hoe zijn ploeg in de eerste helft in een tijdsbestek van tien minuten het verschil maakte tegen de Tilburgers. Tussen de 15e en 23e minuut scoorde Ajax drie keer.

"Als je snel de 3-0 maakt, wordt het makkelijker voetballen", stelde Tadic. "Vanaf de eerste minuut hebben we geïnvesteerd in ons spel. We hebben onze lessen geleerd tegen FC Utrecht, Heracles en Go Ahead Eagles."

Voor de camera van ESPN legde hij dat verder uit. "De les was: kijk verder. Niet de eerste de beste pass spelen, maar chip de bal bijvoorbeeld eens. Daarnaast hebben we ook gelijk met pressie gespeeld. De tegenstander moet het idee krijgen dat er niks te halen valt. Zoals we nu speelden, is ons doel. Wij zijn Ajax en willen altijd in stijl winnen."

22:56

Onze King of the Match

Antonyjuichen1280

Een memorabele avond voor Antony. De Braziliaan scoort voor het eerst twee keer in een wedstrijd voor Ajax en is ook verkozen tot King of the Match.

Parabéns, Antony!

22:53

Geen vuiltje aan de lucht voor Ajax 👌

Scheidsrechter Edwin van de Graaf fluit voor het laatst in de Johan Cruijff ArenA. De eindstand is 5-0 in Amsterdams voordeel. Een duidelijke en uiterst verdiende zege voor de Ajacieden.

Na 23 minuten stond het 3-0 door goals van Antony (2) en Lisandro Martínez. Vervolgens was het lang wachten op goals, maar in de laatste twintig minuten voerden Davy Klaassen en Danilo de score verder op.

22:51

Kansen voor Berghuis, geen goal

Het mag niet zo zijn voor de kersverse vader Steven Berghuis. De invaller is twee keer dicht bij een treffer. Eerst wordt een vrije trap helemaal rechts vanaf randje zestien gekeerd door Wellenreuther.

De kans die even later volgt is veel groter. Diezelfde Wellenreuther redt op de inzet van Danilo, waarna Berghuis de bal voor een nagenoeg leeg doel voor het inschieten heeft. Hij schiet echter naast.

22:43

🔁 Neres mag slotfase nog meemaken

ETH2

De laatste wissel bij Ajax. David Neres vervangt onze captain Dusan Tadic.

Erik ten Hag is nu uitgewisseld.

22:41

Ohhh Danilo

Hier is Danilo dicht bij zijn tweede treffer van de avond. De Braziliaanse spits krijgt de bal panklaar aangeleverd door Dusan Tadic. De Serviër bedient Danilo na een schitterende loopactie in het Tilburgse strafschopgebied. De spits kopt van dichtbij alleen net over.

22:39

22:38

Dat is 🤚

Koud in het veld en gelijk Ajax' vijfde treffer van de avond noteren. Sterk, Danilo! 👊

22:36

En 5-0!

Voor de derde keer deze wedstrijd een Ajax-goal van Braziliaanse makelij. Na twee goals van Antony is nu Danilo doeltreffend.

De spits staat twee minuten in het veld als hij een voorzet van mede-invaller Rensch van dichtbij binnen tikt. Het voorbereidende werk was echt voortreffelijk.

Een heerlijke en tevens échte Ajax-goal.

22:34

🔁 Danilo en Schuurs maken entree

Opnieuw een dubbele wissel bij Ajax. Ditmaal worden Danilo en Perr Schuurs door onze trainer Erik ten Hag gebracht. Hun entree betekent einde wedstrijd voor Sébastien Haller en Jurriën Timber.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.