Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Mooi onderonsje na afloop

Liveblog

23:59

Op naar een mooie week!

Met de highlights van Ajax – Sparta sluiten we het liveblog voor vandaag af. Slaap lekker Ajacieden en op naar een mooie week. Donderdag spelen we de return tegen Lille en zondag wacht in Eindhoven een kraker tegen PSV.

Genoeg om naar uit te kijken!


23:20

Blind: 'Drie punten, op naar de volgende'

Blind2

Daley Blind wilde de wedstrijd tegen Sparta absoluut niet betitelen als een tussendoortje. "Zo benaderen wij dat niet. We speelden een goede eerste helft, met veel druk op de bal. In de tweede helft namen we gas terug. Dat is logisch, denk ik, want onze manier van spelen kost veel kracht. Drie punten, op naar de volgende."

Ajax is aan een goede reeks bezig en heeft inmiddels tien keer achter elkaar gewonnen. "We doen ons best. Ik denk dat we een hele sterke selectie hebben. Het zou mooi zijn als we dit vast kunnen houden”, besloot Blind tegen ESPN.


22:58

Ten Hag: 'Schitterende goals gemaakt'

Erik ten Hag was tevreden over de eerste helft tegen Sparta, vertelde hij voor de camera van ESPN. "We speelden met de juiste instelling, met goed positiespel en hebben schitterende goals gemaakt."

De tweede helft vond hij een stuk minder. "We gingen uit de discipline lopen. De afstanden werden steeds groter en dan moet je meer lopen. We kregen twee onnodige goals tegen. De oorzaak is duidelijk: de instelling."

De trainer was blij met de inbreng van Mohammed Kudus, die vandaag een uur speelde. "Zijn goal was fantastisch. In het begin moest hij zijn positie nog een beetje zoeken, maar ik denk dat hij prima heeft gespeeld. Hij is lang weggeweest. Deze wedstrijd kan hij gebruiken om weer een stap verder te komen."


22:37

Mooi onderonsje

Ajax – Sparta was los van een regulier competitieduel ook het treffen tussen de broers Ryan en Danzell Gravenberch.

Maar wie zou deze week nu het hoogste woord hebben in huize Gravenberch? Ryan, die met 4-2 won? Of Spartaan Danzell, die tweemaal scoorde?


22:26

Onze King of the Match

Kingofthematch2

Hij was goed voor de helft van de Amsterdamse doelpuntenproductie tegen Sparta (4-2). En door jullie gekozen als King of the Match: Sébastien Haller! 👏


22:17

De top van de Eredivisie

Tadic3

De top drie van de Eredivisie won dit weekend en dus is dit de stand aan kop.

  1. Ajax 22-56
  2. PSV 23-50
  3. AZ 23-46
  4. Feyenoord 22-42
  5. Vitesse 23-42


21:55

Ajax boekt achttiende competitiezege

Afgelopen. Ajax wint in de Johan Cruijff ArenA met 4-2 van Sparta. Een solide zege die geen moment in gevaar kwam.

Toch zullen de Ajacieden balen van de twee tegengoals. Bij een 4-0-voorsprong stokte de Amsterdamse dadendrang wat. 


21:53

Goal Sparta

Danzell Gravenberch maakt zijn tweede doelpunt: 4-2.


21:52

2️⃣ minuten blessuretijd

De wedstrijd sleept zich wat richting het einde. Ajax koestert de ruime marge (4-1) en lijkt in gedachten al voorzichtig bij de kraker van donderdag. Dan verdedigen de Ajacieden in de Johan Cruijff ArenA een 2-1-voorsprong tegen Lille.

Er komen twee minuten blessuretijd bij.


21:46

Komt er nog een slotakkoord?

Neresajaspa

Er resteren nog zes minuten aan officiële speeltijd in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft wel wat gas teruggenomen, maar jaagt nog steeds op een vijfde goal. Gaat die 5-1 er nog komen? 🙏


21:38

Stem op jouw King of the Match

Ajax speelt vooralsnog een lekkere thuiswedstrijd tegen Sparta en leidt bij het ingaan van het slotkwartier met 4-1. Wie is jouw King of the Match?

Stemmen kan via deze link. 


21:37

Ook Labyad en Brobbey maken entree

Erik ten Hag is uitgewisseld. Hij brengt met Zakaria Labyad en Brian Brobbey zijn vierde en vijfde wissel binnen de lijnen.

Edson Álvarez en Sébastien Haller gaan naar de kant. Laatstgenoemde kende een prima wedstrijd met twee goals, maar zal wellicht nog enigszins balen. Haller miste vlak hiervoor met zijn laatste balcontact een grote kans op de 5-1.

➡️ Labyad
⬅️ Álvarez

➡️ Brobbey
⬅️ Haller


21:29

Ajax - Sparta in 📸

We zijn halverwege de tweede helft. Na veel goals bevindt de wedstrijd zich nu in wat rustiger vaarwater.

Voor ons een mooie gelegenheid om wat foto’s van deze editie van Ajax - Sparta met jullie te delen. 🤝


21:21

Idrissi en Klaassen maken opwachting

Erik ten Hag voert zijn tweede en derde wissel door. Oussama Idrissi en de jarige Davy Klaassen komen in de ploeg bij Ajax. 

Mohammed Kudus en Dusan Tadic gaan naar de kant. Laatstgenoemde levert eerst nog zijn aanvoerdersband in bij Daley Blind. 

➡️ Idrissi
⬅️ Tadic

➡️ Klaassen
⬅️ Kudus


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.