• N. Tagliafico  38"

Liveblog

23:55

Slaap lekker & tot woensdag!

Met de highlights van PEC Zwolle – Ajax sluiten we het liveblog af. Het was een prima zondag: eentje waarop we niet geweldig speelden, maar toch relatief eenvoudig wonnen (0-2) en op de ranglijst prima zaken deden.

Woensdag zijn we terug met een nieuw liveblog: dan reist Ajax af naar Zwitserland voor de return tegen Young Boys.

21:03

Tadic: de koning van de assist!

Tadicduel

Dusan Tadic gaf zijn twaalfde assist van het seizoen en passeerde Steven Berghuis (elf) op de ranglijst van meeste assists in de Eredivisie dit seizoen.

20:17

Zeventien doelpuntenmakers ⚽

Tagliafico

Nico Tagliafico maakte zijn eerste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen en werd de zeventiende Ajacied die dit seizoen scoorde in competitieverband.

Daarmee heeft Ajax de meeste spelers met een Eredivisie-goal in 2020/2021. PSV volgt met zestien doelpuntenmakers.

19:43

PEC Zwolle - Ajax in 📸's

De eenvoudige overwinning in Zwolle werd door onze fotograaf mooi in beeld gebracht. Check 't zelf maar 😁.

19:26

Idrissi: 'Ik ben er altijd ready voor'

Idrissipecaja

Oussama Idrissi viel vandaag in de rust in bij Ajax. De van Sevilla gehuurde aanvaller liet in de tweede helft zien, waarom Ajax hem heeft gehaald. Met prima acties, maakte de buitenspeler een goede indruk.

"Je weet dat de trainer gedurende het seizoen meerdere selectiespelers nodig heeft. Als ik als bankspeler goed train, hoop ik steeds meer minuten te krijgen in het elftal. Ik ben er altijd ready voor."

De 25-jarige vleugelaanvaller zag vandaag hoe Ajax mede met hem in het veld met overmacht van PEC Zwolle won (0-2). "We hebben goede spelers en Ajax speelt met een goede spelopvatting. Ik denk ook dat we een heel constant team zijn, zowel de wisselspelers als de basisspelers."

Voor de camera van ESPN werd hem ook al naar volgend seizoen gevraagd. Blijft Idrissi bij Ajax of gaat hij weer terug naar Sevilla? "Dat durf ik echt niet te zeggen. Daar is het nog te vroeg voor. Het gaat om drie partijen. Daar ben ik de laatste persoon in. Ik heb ervoor gekozen om hierheen te komen om plezier te hebben. Dat uit zich ook vandaag ook in de wedstrijd."

19:15

Ten Hag: 'Een zakelijke overwinning, weinig franje'

Copyright Proshots 11109152

Erik ten Hag was blij met de 0-2-overwinning bij PEC Zwolle. Maar als Ajax scherper was geweest had de ploeg uit kunnen lopen naar een grotere overwinning in Zwolle, vond de trainer.

"Het was een zakelijke overwinning met weinig franje. We hebben zelf ook weinig toegelaten, behalve aan het begin één kans."

Ten Hag doelde daarbij op het mistasten van Devyne Rensch bij een lange bal. "Het is misschien wel het verhaal van de wedstrijd dat we net die honderd procent scherpte misten. Zo'n wedstrijd als vandaag moet in 0-5 eindigen, 0-2 is niet genoeg."

Tegen PEC Zwolle mocht Oussama Idrissi 45 minuten spelen. De 51-jarige trainer keek voor de camera van ESPN tevreden terug op zijn invalbeurt. "Hij wil heel graag. Hij is heel gedreven en heeft goede acties in huis."

19:02

King of the Match! 👑

Jullie King of the Match is Nicooooooo Tagliafico! 💥

De linksback kreeg 36 procent van de stemmen. Daarmee bleef hij David Neres ruim voor die twintig procent van de stemmen kreeg.

18:50

Prima zaken gedaan! 🔥

Ajax boekte in Zwolle een uitzege op PEC (0-2), terwijl eerder zondag PSV – Feyenoord in 1-1 eindigde. Daardoor is dit nu de stand aan kop van de Eredivisie.😍

Ajax brengt puntentotaal op 6️⃣3️⃣

Afgelopen. Ajax wint in Zwolle met 0-2 door goals van David Neres en Nico Tagliafico in de eerste helft.

Door de overwinning profiteert Ajax optimaal van het puntenverlies van PSV eerder op de dag.

18:34

4️⃣ minuten blessuretijd

Haller2

De officiële speeltijd zit erop. Er komen vier minuten blessuretijd bij.

In de eerste minuut van die extra tijd ontvangt Sébastien Haller geel na een overtreding op Paal.

18:27

Komt er een slotakkoord?

Martinezduel1

De wedstrijd sleept zich wat richting het einde. Ajax heeft al lange tijd die comfortabele 0-2-voorsprong en jaagt op een derde goal. PEC houdt echter nog steeds de verdediging gesloten, waardoor dreigende momenten in de tweede helft op één hand te tellen zijn geweest.