• Het is de derde Eredivisie-wedstrijd op een rij dat de Ajacied trefzeker is

Liveblog

23:59

Dubbel gevoel bij Taylor: 'Thuis wil je gewoon altijd winnen'

We sluiten het liveblog af met de reactie van Kenneth Taylor na afloop van Ajax - PSV. De middenvelder baalde na afloop van Ajax - PSV van het resultaat. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 1-1, maar volgens de twintiger had er meer ingezeten. "We hebben kansen gehad om te winnen."

23:33

Henderson geniet van debuut: 'Het was een bijzondere wedstrijd om te starten'

Na afloop van Ajax - PSV schoof debutant Jordan Henderson aan achter de microfoon. De kersvers Ajacied kon tevreden terugkijken op zijn optreden tegen de huidig nummer één van de Eredivisie. "Het was een bijzondere wedstrijd om te starten."

"Het was een goede wedstrijd. PSV heeft een sterk team. Toch hadden we kansen om dit duel nog te winnen. Al met al waren we nog best teleurgesteld dat we niet de drie punten wisten te pakken."

23:21

Van 't Schip: 'Het was een vechtwedstrijd'

John van 't Schip keek zaterdagavond met een tevreden gevoel terug op het 1-1-gelijkspel tegen PSV. De hoofdtrainer was te spreken over de ontwikkeling van zijn ploeg. "We moeten nog een hele boel verbeteren, maar er zit wel heel veel groei in dit elftal. Dat is mooi om te zien."

22:57

'We love you Ajax, we do' 🎵

De Ajax-spelers werden na het treffen met PSV fanatiek toegezongen. Een mooi één-tweetje zo tussen de spelers en de fans.

22:38

Ajax-fans houden van Henderson

Na afloop van Ajax - PSV bleef Jordan Henderson nog even op het veld om handtekeningen uit te delen aan verschillende Ajax-fans.

Onder de toeschouwers zat ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate. Henderson verklaarde later, na de wedstrijd, dat hij vlak voor het duel had gehoord dat zijn landgenoot aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA.

22:23

Brobbey: 'Het was een lastig potje'

Brobbeyjunior900 ??

Brian Brobbey vocht tegen PSV mooie duels uit in de punt van de aanval. De spits betitelde het gelijkspel bij ESPN als 'een lastig potje'. "Beide teams speelden eigenlijk best goed", vond de aanvaller.

Ajax leek in de eerste helft vooral gevaarlijk via de tegenstoot, al was dat niet helemaal het plan zei Brobbey. "We wilden druk zetten, maar het lukte niet in eerste instantie. De ballen die diep kwamen kon ik zelf redelijk vasthouden."

Al met al had de aanvaller in vorm genoten van het treffen met de Eindhovenaren. "Ik vond wel dat we moesten winnen, eerlijk gezegd. We hebben er kansen voor gehad. Als het goed gaat, is voetbal een leuk spelletje."

22:12

Bedankt, Ajax-fans! ❤️

De winnaar van de avond was misschien wel het Ajax-publiek. De Johan Cruijff ArenA zong debutant Jordan Henderson hartstochtelijk toe. De fans zagen ook hoe twee teams streden over de overwinning. Ajax en PSV deelden uiteindelijk de punten.