Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Schreuder: 'De blessure van Bassey valt mee'

Dit is het liveblog van Ajax – sc Heerenveen, een wedstrijd uit de zesde speelronde van de Eredivisie.

Liveblog

21:40


21:31

Schreuder: 'De blessure van Bassey valt mee'

Schreuder900 2 ??

Na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen verscheen Alfred Schreuder voor de camera van ESPN. "Het spelplezier en de energie die de jongens uitstralen maakt mij heel gelukkig", zei de trainer met veel tevredenheid.

"We speelden erg goed. We wisten dat we de bal snel rond moesten laten gaan en dat hebben de jongens prima gedaan", vervolgde Schreuder, die vond dat zijn ploeg na de 2-0 slordiger werd. "In de rust heb ik aangegeven dat we via de zijkanten moesten aanvallen, toen ging het beter lopen."

Ajax speelt dinsdag in de Champions League op Anfield tegen Liverpool. De oefenmeester kon een aantal spelers rust gunnen in de tweede helft. "We eindigen de wedstrijd met tien man, dat is dan wel jammer", doelde Schreuder op de blessure van Bassey. Gelukkig is het geen ernstige blessure. "Het valt wel mee, Bassey kreeg gewoon een schop op zijn kuit."


21:19

Brobbey gedreven: 'Je moet gewoon gas geven'

Brobbey900 ??

Brian Brobbey begon zaterdag evenals in het duel met Rangers FC op de bank. Na afloop van de wedstrijd was hij toch erg tevreden. "Ik heb een doelpuntje gemaakt en we hebben gewonnen. Als spits wil je altijd scoren, dus dat is zeker lekker", zei de Ajacied voor de camera van ESPN.

"Je begint op de bank en als je er dan in komt moet je gas geven en dat deed ik vandaag. Ik ben blij voor Kudus dat hij weer twee keer heeft gescoord. De trainer heeft aangegeven dat we een brede selectie hebben en dat we gaan rouleren. Je wilt natuurlijk graag spelen, maar als de trainer andere ideeën heeft moet je dat respecteren", aldus Brobbey.


21:12

Bedankt voor de steun supporters! ❤️

Team900 ??

21:10

Eerste minuten in het Ajax-shirt! ❌❌❌

Grillitsch900 (1) ??

Gefeliciteerd met je debuut, Florian!


21:01

Taylor: 'Elke wedstrijd kost energie, maar ik kan wel door'

Taylorjuichen900 ??

Kenneth Taylor verscheen na afloop van het duel met sc Heerenveen voor de camera van ESPN. De Ajacied liet weten blij te zijn met de overwinning. "We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Als je snel scoort dat wordt het een makkelijkere wedstrijd", vertelde Taylor, die ook kort inging op zijn treffer. Hij schoot een ingestudeerde vrije trap tegen de touwen. "Normaal gaat Steven daar staan, maar nu stond ik daar. De bal werd wel aangeraakt, Noppert had hem anders gepakt denk ik."

Taylor heeft tot nu toe al veel minuten gemaakt dit seizoen, desondanks oogt hij iedere wedstrijd topfit. "Elke wedstrijd kost energie, maar ik kan wel door", zei hij met een glimlach. "Ik speel het liefst elke wedstrijd, maar ik denk dat iedere speler dat heeft. Ik wil elke wedstrijd de trainer laten zien dat ik in de basis hoor. Ik ben tevreden tot dusver, maar het kan altijd beter hè", besloot Taylor.


20:41

De King of the Match van vandaag

Kudusgoal900

De King of the Match van vandaag: Mohammed Kudus. Hij kreeg veertig procent van de stemmen. 


20:37

FT // 18 uit 6 ✅

Ajax wint met 5-0 van Heerenveen is na zes duels nog altijd foutloos in de Eredivisie. De ploeg van Alfred Schreuder kent een heerlijke generale richting dinsdag als we bezoek gaan bij Liverpool voor de UEFA Champions League.


20:29

Blessure Bassey, Ajax met tien man verder

Bassey900 (1) ??

Nee toch, dit ziet er niet goed uit. Calvin Bassey probeert zichzelf op te vangen bij een verdedigende actie op Sarr en lijkt zichzelf naar te blesseren.

Bassey kan niet verder en daarom moet Ajax de wedstrijd uitspelen met tien man. Alfred Schreuder is namelijk al uitgewisseld.


20:21

De 5-0 in 📸


20:16

🔁 Luid applaus voor Kudus

Alfred Schreuder is uitgewisseld. Hij brengt als laatste wissel Lucas Ocampos. De Argentijn vervangt Mohammed Kudus, die een heerlijke tweede helft speelde en onder luid applaus naar de kant gaat.


20:15

Ook een goal voor Brobbey!

Goal Gif Brobbey Thuis

Invaller Brian Brobbey weet ook het net te vinden. De spits schiet de bal op aangeven van Dusan Tadic achter Heerenveen-sluitpost Noppert. Het is alweer de derde assist van de Servische aanvoerder in dit duel.


20:12

🔁 Berghuis voor Taylor

Wissel nummer vier. Steven Berghuis krijgt nog een klein halfuur speeltijd. Kenneth Taylor, maker van de 2-0, gaat naar de kant.


20:07

Kennismaken met #ForTheFuture

In de rust van het duel tussen Ajax en sc Heerenveen kon het publiek kennismaken met de jeugdelftallen van Ajax. Daarnaast waren ook de elftallen van Only Friends aanwezig. De spelers maakten een mooie ronde in de Johan Cruijff ArenA. Dit toverde een grote glimlach op de gezichten!


20:06

🔁 Schreuder wisselt opnieuw, debuut Grillitsch

Grillitsch

Alfred Schreuder voert zijn tweede en derde wissel van de avond en brengt een debutant. Florian Grillitsch komt voor Edson Álvarez en maakt zijn eerste minuten in een Ajax-shirt. Daarnaast vervangt Brian Brobbey Steven Bergwijn.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Hein 1280

Better Prepared | Alles wat jij moet weten over Ajax - sc Heerenveen

We praten je in vier minuten helemaal bij over de Eredivisie-wedstrijd Ajax - sc Heerenveen in deze nieuwe aflevering van Better Prepared. Voor welke speler van Ajax is sc Heerenveen bijvoorbeeld zijn meest ideale tegenstander? Daarnaast krijgt onze presentator Hein krijgt een heuse challenge voorgeschoteld.

Tags

  • #AJAHEE

Socials