Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • Antony  5"
  • E. Álvarez  31"
  • R. Gravenberch  43"
  • T. Hájek (e.d.) 60"
  • D. Klaassen  67"
Ajax 1
5
0
Vitesse

Welkom bij het liveblog van Ajax - Vitesse, dat in 5-0 is geëindigd. Hier houden we je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd. 

Liveblog

23:59

Afsluiten in stijl

Met de highlights sluiten we het liveblog af. Het was een mooie zondag, eentje die we graag in stijl afsluiten met de beelden van Ajax – Vitesse.

Geniet ervan en slaap lekker!


17:49

Vamos, Edson!

Edson Álvarez speelde een heerlijk duel. Hij scoorde, schoot snoeihard op de lat en was ook in de duels sterk. Logisch dat de Mexicaan met tevredenheid terugkijkt op de wedstrijd.


17:22

Heerlijke foto's van de tweede helft 📸


17:13

Terechte beloning voor Antony 👑

Antonykotm

Hij was bij vlagen onnavolgbaar vandaag: Antony. De Braziliaan startte voor het eerst dit seizoen in de basis en maakte zijn uitverkiezing meer dan waar.

Antony maakte al snel de 1-0, maar had het eigenlijk de gehele wedstrijd op zijn heupen. Het leidde tot een terechte uitverkiezing tot King of the Match.


17:09

Cadeautje voor Ten Hag 👏

Ten Hag Pirovano

Erik ten Hag kreeg uit handen van de spelersgroep een echte ‘Pirovano’.

De selectie gaf de trainer het cadeau vanwege het pakken van de Rinus Michels Award. Ten Hag kreeg die onderscheiding nadat hij met Ajax de dubbel won in het seizoen. 


17:04

Ten Hag: 'Het was klantenbinding'

Tenhagaanwijzing

"Het was klantenbinding", vatte Erik ten Hag de 5-0-overwinning op Vitesse samen voor de camera van ESPN. "We kregen spelers ‘hoog’ op het veld en tussen de linies. Daardoor moest Vitesse keuzes gaan maken."


Vooral de tandem Antony - Mazraoui was los. De Braziliaan begon vandaag weer in de basis na zijn zomerse avontuur voor Brazilië op de Olympische Spelen. "Ik zei voor de wedstrijd al: 'ik ben heel erg benieuwd naar Antony. Vorig jaar speelde hij Vitesse helemaal dronken'. Dat kwam ook vandaag er weer heel snel uit."

"Aan die kant moest Vitesse keuzes maken en dat speelden Antony en Mazraoui heel goed uit. Maar ze konden het ook goed doen vanwege het team. Het was dus een teamprestatie."


16:51

Gravenberch: 'Winnen met 5-0, maar toch af en toe nog slordig'

Schotgravenberch1

Ryan Gravenberch toonde zich na afloop van Ajax - Vitesse tevreden, maar was nog steeds zelfkritisch. Zeker na zijn mindere beurt vorige week tegen FC Twente (1-1).

“Vorig week was niet mijn beste wedstrijd", vertelde hij eerlijk bij ESPN. "Ik was slordig aan de bal en teleurgesteld over mijn spel."

Trainer Erik ten Hag zei na dat duel dat hij de 'urgentie' miste bij zijn ploeg. "Als speler moet je altijd klaar voor een wedstrijd zijn, al liep ik conditioneel toch wat achter na het EK. Sommige spelers waren toch al verder in de voorbereiding.”

Tegen Vitesse kwamen Ajax en Gravenberch een stuk beter voor de dag. "We hebben de wedstrijd tegen FC Twente eerst teruggekeken. Daarbij heb ik gekeken wat ik zelf ook beter kon doen. Vandaag ging het goed, maar kon het alsnog wat beter. Het was soms wat slordig. Maar goed, we winnen met 5-0. Dus ik ben wel tevreden.”


16:44

Ajax Top 100

Gravenberchkoptel2 (1)

Je kan nog tot 17:00 uur stemmen op de Ajax Top 100. Wij willen graag weten wat jouw favoriete Ajax-track is. Stemmen doe je hier.

Ga jij voor Three Little Birds’ van Bob Marley? ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes? Of kies jij voor ‘Herres’ van Sevn Alias?


16:41

De eindbalans van een heerlijke voetbalmiddag 👌

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 173%

Vitesse27%

Schoten

Ajax 130

Vitesse8

Schoten op doel

Ajax 19

Vitesse1

Vrije trappen

Ajax 114

Vitesse16

Hoekschoppen

Ajax 16

Vitesse1

Buitenspel

Ajax 12

Vitesse0

Overtredingen

Ajax 114

Vitesse14

Passes

Ajax 1653

Vitesse217


16:23

Opnieuw een vijfklapper in de Johan Cruijff ArenA

Het is afgelopen. Ajax wint met 5-0 van Vitesse en kopieert daarmee de uitslag van twee weken geleden tegen NEC.

De overwinning is dikverdiend, de Ajacieden maakten indruk en hadden geen kind aan de opponent.


16:20

3️⃣ minuten blessuretijd

Martinezajavit

De wedstrijd krijgt nog een staartje van drie minuten. Dat is namelijk de extra tijd die bijgetrokken wordt.


16:13

Ook wat rust voor Álvarez

De laatste wissel van Ajax is een feit. De moegestreden Edson Álvarez gaat naar de kant en krijgt verdiend applaus. Perr Schuurs mag de laatste fase van de wedstrijd binnen de lijnen meemaken.


16:07


16:03

Weer dubbele wissel, applaus voor Antony

Opnieuw een dubbele wissel bij Ajax. Ditmaal worden David Neres en Steven Berghuis gebracht. Naar de kant gaat onder meer Antony, die een ijzersterke wedstrijd speelde en een ovationeel applaus krijgt.

Ook Davy Klaassen, maker van de 5-0, krijgt wat rust.


16:02

Weer niet voor Haller

Dé kans voor Sébastien Haller om ook op het scorebord te komen. De Frans-Ivoriaanse spits krijgt de bal slim aangespeeld door Antony. Omdat de bal iets achter hem komt, moet Haller al vallend de bal op de Arnhemse goal zien te krijgen.

Dat lukt niet: de bal gaat met een boogje over de goal van Schubert.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

2011 08 26Ajax Vitesse143

Tikkie Terug | Ajax - Vitesse

Zondag staat voor Ajax de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Vitesse. We gaan een Tikkie Terug in de tijd, op zoek naar de relevante statistieken en bijzondere momenten uit het verleden.

Tags

  • #AJAVIT

Socials