Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

  • D. Klaassen  62"
  • D. Tadić  82"
  • B. Brobbey  90"+2"
Ajax
Young Boys

Liveblog

Training Day 🏃🏻‍♂️

We sluiten we het liveblog voor vandaag af met de beelden van de afsluitende training.

Slaap lekker, Ajacieden. Morgen is het matchday!

00:00/00:00
  • Auto

#ForTheFuture

Gravenberchjuichen

Geinig feitje:

Bij Ajax hebben drie tieners dit jaar gescoord in een Europese wedstrijd; Ryan Gravenberch, Lassina Traoré en Brian Brobbey. Bij geen enkele Europese club hebben meer dan drie verschillende tieners in de ploeg een doelpunt gemaakt.

Alleen bij Lech Poznan en Villarreal hebben ook drie tieners het net gevonden.


Klaassen: 'Fijn om voor prijzen te spelen'

Davy Klaassen kijkt uit naar het UEFA Europa League-treffen met de koploper van de Zwitserse competitie, al kende de teruggekeerde Ajacied op het moment van loten Young Boys nog niet heel goed. "Ik wist dat ze op kunstgras spelen en dat Sulejmani er speelt, maar voor de rest niet."

00:00/00:00
  • Auto

Jubileum voor Álvarez? 🥳

Alvarez50

Mocht Edson Álvarez donderdagavond in actie komen tegen Young Boys, dan heeft hij een mooie mijlpaal bereikt: de Mexicaan kan zijn vijftigste wedstrijd voor Ajax spelen.


Training ✔️

Nu de foto's binnen zijn en de spelers naar huis, blikken we nog één keer terug op de trainingssessie. Geniet van enkele trainingsfoto's van vanmiddag.


Het papiertje van Ten Hag 📄

Thpapiertje2

Wat zou er nou precies op het papiertje staan van onze trainer? 😉 

Gaat het om het trainingsschema of misschien de analyse van Young Boys?


Onze goalies 😍

Onder toeziend oog van keeperstrainer Anton Scheutjens werkten onze doelmannen zich vanmiddag in het zweet.


Blik nog een keer op het trainingsveld

Onze fotograaf was bij de afsluitende training richting Young Boys. De sfeer onderling was ontspannen, zagen we aan de vrolijke gezichten


Ten Hag: 'Young Boys is een eenheid'

Erik ten Hag blikte op de persconferentie vooruit op het duel met Young Boys in de Europa League en roemde de mentaliteit van de Zwitserse tegenstander.

00:00/00:00
  • Auto

Wedstrijd in Italiaanse handen

Guidascheidsrechter

De Italiaan Marco Guida fluit Ajax - Young Boys. Hij wordt geassisteerd door zijn landgenoten Ciro Carbone en Giorgio Peretti. Massimiliano Irrati is de VAR.

De arbiter leidde nog nooit een wedstrijd van Ajax, maar was bij Valencia - Ajax (0-3) wel actief als VAR. 


Analyse?

Begintraining

Wordt de tegenstander besproken aan het begin van de training of is Erik ten Hag bezig met een andere uitleg?


Spelers gaan trainen

De spelers zijn naar het trainingsveld vertrokken. De oefensessie op sportcomplex de Toekomst is begonnen.Nog even terug naar de persconferentie (1/2) 🎥

Young Boys schakelde in de vorige ronde het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit. Heeft Ajax nog informatie ingewonnen bij de Duitse club?


Persconferentie ten einde

De persconferentie is ten einde. Erik ten Hag en Davy Klaassen gaan zich nu verplaatsen van de Johan Cruijff ArenA naar de Toekomst, waar de afsluitende training zal plaatsvinden.


Ten Hag duidelijk over rol Tadic

Erik ten Hag op de vraag of Dusan Tadic morgen in de spits zal starten. Hoewel de Ajax-coach doorgaans terughoudend reageert op vragen over de opstelling, geeft hij nu een opening. "Als ik je zeg dat achter de naam van Brian Brobbey een vraagteken staat, is de kans vrij groot dat Tadic in de spits start.”

Daar wil Ten Hag het liever bij houden. “Verder zullen jullie morgen de opstelling moeten afwachten.”


'Leuk om hem weer te zien na al die jaren'

Davy Klaassen op de vraag of hij uitkijkt naar het weerzien met Miralem Sulejmani. "Ik heb niet echt contact met hem gehouden, maar ik vind het wel leuk om hem weer te zien na al die jaren.”

"Ik kwam als jeugdspeler bij het eerste toen Sulejmani daar één van de grote jongens was. Hij heeft van het begin af aan geprobeerd mij en de andere jonge jongens thuis laten voelen. Dat is mij wel het meest bijgebleven van die periode.”


Ajax zonder Blind, Brobbey vraagteken

ETH3

De eerste vraag is voor Erik ten Hag. Zijn er nog twijfelgevallen voor morgen? Het antwoord van Ten Hag is duidelijk. "Buiten Andre (Onana), Sébastien (Haller) en Noussair (Mazraoui) zal ook Daley Blind er niet bij zijn. Achter Brian Brobbey staat nog een vraagteken.”

Blind kampt nog altijd met een knieblessure. 


Kijk de persco live mee

Rond de klok van 12:15 uur start de persconferentie met Erik ten Hag en Davy Klaassen. Uiteraard kun je die live meekijken via ons YouTube-kanaal.


Ten Hag en Klaassen achter de microfoon 🎙

Op 12:15 uur begint de persconferentie. Naast Erik ten Hag schuift – traditiegetrouw bij Europese wedstrijden - ook een speler aan. Dat is ditmaal Davy Klaassen.


Sulejmani kijkt uit naar weerzien met Ajax en Tadic

Ajax komt tegen Young Boys een oude bekende tegen: Miralem Sulejmani. De Serviër speelde in het verleden vijf jaar voor de Amsterdammers, een tijd waaraan hij mooie herinneringen heeft overgehouden.

"Het is een speciale wedstrijd voor mij", zo laat de buitenspeler weten. "Sinds de loting heb ik heel veel zin in de wedstrijden en ook om terug te keren naar de Johan Cruijff ArenA. Het worden twee moeilijke wedstrijden, maar we zijn heel gemotiveerd en willen in de ArenA ons beste voetbal spelen." 

Bekijk hieronder het hele interview ⤵️

00:00/00:00
  • Auto

Morning, Ajacieden!

Goedemorgen, Ajacieden. Welkom bij het liveblog voor Ajax – Young Boys. We maken ons op voor het middagprogramma. 

* Vanaf 12:15 uur persconferentie
* Vanaf 13:00 uur afsluitende training.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl