Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
0
0

Dortmund

Borussia Dortmund - Ajax
3 november
21:00 uur

Ajax

Welkom in ons liveblog. Ajax verblijft momenteel in Duitsland. Woensdag speelt de ploeg van Erik ten Hag in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund. Hier zie je hoe de spelers en technische staf zich voorbereiden op het treffen met de Duitsers.

Liveblog

Slaap lekker & tot morgen! ❌❌❌

Met een nieuwe editie van Training Day sluiten we het liveblog voor vandaag af. Deze ruim tien minuten geven een mooi beeld van hoe de reis richting Dortmund en het avondprogramma in het Signal Iduna Park verliep.

Slaap lekker en graag tot morgen. Dan is het namelijk MATCHDAY! 👊

00:00/00:00
  • Auto

Recap van de persconferentie

Eerder op de avond deelden we al de nodige live updates van de persconferentie met Erik ten Hag en Ryan Gravenberch. Hierbij nog een mooie recap op beeld.

00:00/00:00
  • AutoTraining in beeld 📸


HEERLIJK! ☄️☄️☄️

De training is zojuist afgerond. Aan het einde werd traditioneel nog even afgerond op doel. Daarbij liet Zakaria Labyad andermaal zien over een fijne traptechniek te beschikken.

De aanvallende middenvelder ramde drie ballen achter elkaar in de kruising en kreeg daarmee de handen van zijn ploeggenoten op elkaar. 👏

00:00/00:00
  • Auto

Klasse, Mo! 👊

Ajax had ooit Kerlon onder contract staan, de Braziliaan die in één adem wordt genoemd met de 'zeehondendribbel'. Dat trucje met het hoofd blijkt ook Mohammed Kudus aardig onder de knie te hebben. 


Onze captain ❌❌❌


Morgen nummer zeven? ⚽️

Haller

Sébastien Haller is de huidige topscorer van de UEFA Champions League, met zes goals in drie wedstrijden. Morgen tijd voor nummer zeven? 🙏


Plezier straalt er vanaf 😀

Training1

De training is van start. Goed om te zien is dat het plezier er bij de Ajacieden vanaf afstraalt.
📸📸

Dortmund2 (1)

De gang naar het veld zullen de Ajacieden morgenavond iets voor 21:00 uur maken, maar zometeen al voor de eerste keer. Zoals eerder door ons aangekondigd wordt er over een kleine tien minuten nog getraind in het Signal Iduna Park.


Persco ten einde, focus kan op de training

De persconferentie is ten einde. Erik ten Hag en Ryan Gravenberch gaan zich nu opmaken voor de afsluitende training, die rond 19:30 uur aanvangt.


Enthousiast antwoord Gravenberch 😀

Gravenberch

Ryan Gravenberch krijgt een interessante vraag voorgelegd. "Op een schaal van nul tot tien. Hoeveel zin heb je in de wedstrijd?”

Het antwoord is mooi. "Een elf”, grijnst Gravenberch, die vervolgens gevraagd wordt of hij nog wel eens last van zenuwen heeft. "Natuurlijk heb je een klein beetje spanning. Vroeger had ik daar meer last van, nu niet meer echt.”


Ten Hag beschouwt Dortmund als favoriet

Ten Hag

Ondanks de 4-0-zege in de Johan Cruijff ArenA weigert Erik ten Hag de favorietenrol voor morgenavond op te eisen. "Ik vind Dortmund nog steeds de favoriet”, reageert hij desgevraagd. "Het is een heel goed team met heel goede spelers. En ze zijn op revanche belust."

Máár: "Wij hebben eerder en ook de vorige wedstrijd aangetoond dat we voor niemand angst hoeven te hebben. Geen enkele ploeg in Europa vindt het momenteel fijn om tegen Ajax te spelen. Als we heel goed in vorm zijn, kunnen we elke wedstrijd winnen. Maar nogmaals: dan zullen we echt in goeden doen moeten zijn.”


Ten Hag: 'Hier doe je het voor'

Erik ten Hag kijkt uit naar het treffen met Dortmund en de ambiance in het Signal Iduna Park. "Ja, wie niet?”, reageert de coach. "Hier doe je het voor toch? We gaan spelen in een prachtig stadion, de ambiance zal geweldig zijn. Daarnaast is het veld goed en staan er twee heel goede elftallen tegenover elkaar. Dat is een genot om te beleven, zeker ook voor degenen die op veld zullen staan.”


'Zou misschien wel een andere wedstrijd kunnen worden'

De persconferentie is begonnen. Ryan Gravenberch krijgt de eerste vraag voorgelegd. Zou het morgen niet anders worden dan twee weken?

"Ik denk dat Dortmund wel eager zal zijn. Het zou misschien wel een andere wedstrijd kunnen gaan worden ja", reageert Gravenberch.

Kijk via deze link live mee.


Kijk straks live mee 🎥

Zoals jullie van ons gewend zijn, zenden we de persconferenties van Erik ten Hag live uit via YouTube. Uiteraard zometeen, vanaf 18:45 uur, dus ook weer.

Kijk via deze link straks live mee.


Voorzichtig aftellen richting de persco

We maken ons op voor het avondprogramma in Dortmund. Vanaf 18:45 uur start de persconferentie met naast trainer Erik ten Hag ook Ryan Gravenberch achter de microfoon. Driekwartier later volgt de afsluitende training. 

De persconferentie LIVE meekijken kan via deze link.


Alvast een eerste impressie vanuit het Signal Iduna Park

Dortmund


Aankomst bij spelershotel 🏨

De bus met Ajacieden is gearriveerd in Dortmund. De spelers zijn nu in het hotel, rusten uit en gaan straks eten.

Vanavond staan er nog twee dingen op het programma; de persconferentie (vanaf 18:45 uur) en de training in het stadion van Borussia Dortmund (vanaf 19:30 uur).


Ook Ajax O18 gaat naar Dortmund

Milovanovic880

Voordat Ajax morgen in actie komt in de UEFA Champions League tegen Borussia Dortmund speelt eerst O18 tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland in de UEFA Youth League. 

Deze 21 spelers zijn mee naar Dortmund:

Amourricho van Axel Dongen
Nassef Chourak
Eskild Dall
Jeppe Kjær Jensen
Kristian Hlynsson
Christian Rasmussen
Tom de Graaff
Sten Kremers
Rida Chahid
Yoram Boerhout
Silvano Vos
Chahine van Bohemen
Prince Aning
Raphaël Sarfo
Julian Brandes
Olivier Aertssen
Oualid Agougil
Diyae-Eddine Jermoumi
Mateja Milovanović
Tristan Gooijer
Charlie Setford

Het duel is live te volgen via deze website en in de Ajax App. De aftrap is om 15:30 uur.


Op naar Duitsland 🚍

Goede reis, mannen!


Tadic? Check ✔️

Tadicbusvertrek880

Als een ware captain zat Dusan Tadic als eerste in de bus voor het vertrek richting Dortmund!


Ajax met 23 spelers naar Duitsland

Nicovertrek880

De spelerslijst voor het duel met Borussia Dortmund in de UEFA Champions League is bekend. Dit is de wedstrijdselectie voor het treffen in Duitsland:

Remko Pasveer
Jay Gorter
Charlie Setford
Jurriën Timber
Perr Schuurs
Noussair Mazraoui
Devyne Rensch
Daley Blind
Lisandro Martínez
Nico Tagliafico
Edson Álvarez
Davy Klaassen
Ryan Gravenberch
Mohammed Kudus
Kenneth Taylor
David Neres
Danilo
Dusan Tadic
Antony
Zakaria Labyad
Sébastien Haller
Steven Berghuis
Mohamed Daramy


In gesprek met Steven Pienaar 💬

Steven Pienaar verruilde Ajax in 2006 voor Borussia Dortmund. Inmiddels is de Zuid-Afrikaan weer terug in Amsterdam en actief als assistent-trainer bij Ajax O18.

Op de vraag voor wie hij morgen is, hoeft Pienaar niet zo lang na te denken. "Ik zal juichen voor Ajax. Kijk, Dortmund zal altijd in mijn hart blijven, maar Ajax is mijn thuis. Ik heb hier als speler 5,5 mooie jaren gehad en heb nu de kans weer gekregen om mezelf weer te ontwikkelen als trainer."

00:00/00:00
  • Auto

Gravenberch & Ten Hag 🎙️

Ryan Gravenberch neemt vanavond met Erik ten Hag plaats achter de microfoons in het Signal Iduna Park voor de persconferentie.

Het persmoment voor Borussia Dortmund - Ajax begint om 18:45 uur. Kijk live mee via ons YouTube-kanaal.


Back in the days... 🔙

Op 6 maart 1996 stond Ajax in de kwartfinale van de UEFA Champions League ook tegenover Borussia Dortmund.

Op die ijskoude avond in maart wonnen de Ajacieden in Duitsland met 0-2 dankzij treffers van Edgar Davids en Patrick Kluivert. 


Welkom, Ajacieden!

Goedemorgen, Ajacieden.

Blijf via dit liveblog op de hoogte van het vertrek van de Ajax-spelers naar Dortmund. Hier ben je als eerste op de hoogte van de namen die naar Duitsland vertrekken en de aankomst in de Duitse stad.

Vanavond staat er ook nog een persconferentie en een training in het Signal Iduna Park op het programma. 


Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl