Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

AZ
0
3
Ajax 1
  • Antony  14"
  • D. Klaassen  60"
  • D. Neres  90"+4"

Liveblog

23:59

Highlights AZ - Ajax 🎥

We sluiten het liveblog zoals gebruikelijk af met de highlights. Geniet nog een keer van AZ - Ajax.

Zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan neemt Ajax het thuis op tegen FC Utrecht.


21:08


21:05

Klaassen: 'Moesten hard werken'

De 0-3 bij AZ oogde redelijk overtuigend. "Maar dat komt niet vanzelf natuurlijk", biechtte Davy Klaassen op. "We moesten er hard voor werken. Uiteindelijk was de overwinning wel verdiend."


20:38


19:55

Ten Hag: 'Uitstekende prestatie'

Trainer Erik ten Hag vertelde voor de camera van ESPN wat het strijdplan was op bezoek bij AZ. "We wilden de wedstrijd domineren. Dat betekent continu de druk erop zetten en aan de bal gevaarlijk worden. We speelden met aanvallende backs."

De trainer had Blind links achterin op de vleugel geposteerd. Dat pakte goed uit. "Hij was bij twee goals betrokken."

"Onze beginfase vond ik het beste", vervolgde de trainer. "We hadden ze gelijk bij de strot. Het is wel heel moeilijk om negentig minuten lang de concentratie vast te houden."

"Vlak voor rust hadden we het even wat moeilijker om de druk erop te houden. Albert Gudmundsson was een paar keer gevaarlijk. Dan kan een wedstrijd zomaar kantelen."


19:22


18:52

Blind: 'We zaten overal kort op'

Daley Blind begon tegen AZ op de linksbackpositie. Voor de camera van ESPN ging hij in op die keuze van Erik ten Hag. "Het is voor mij geen probleem om op een andere positie te spelen. We hebben enorm veel voetballend vermogen achterin."

De verdediger ging verder nog in op het strijdplan van de middag. "We zaten overal kort op. We kwamen vaak winnend uit de strijd en pakten veel de tweede bal op. Dan kom je in de wedstrijd. Als je Koopmeiners en Midtsjø niet aan voetballen laat toekomen, dan valt er veel van hun spel weg."

"Het was een wedstrijd van verschillende fases", vond Blind. "Er zijn periodes geweest dat AZ beter was en dat wij beter waren. Ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken op deze prestatie."


18:41

6W, 1G, 0V

Wat een topmaand voor Ajax. Van de zeven wedstrijden die de Amsterdammers speelden in januari won de ploeg er zes. Tegen PSV eindigde het in een 2-2-gelijkspel.


18:36

Hoppa! +3

Het is klaar. Ajax wint met 0-3 in Alkmaar. De voorsprong in de Eredivisie op nummer twee PSV is opgelopen naar zeven punten.


18:35

GOOOOOOAL NERES!

Nu is het wel raak voor Neres. Tadic steekt de Braziliaan weg in het strafschopgebied van AZ. Hij schuift de 0-3 binnen.


18:31

Blessuretijd ⏱️

Er komen vier minuten bij in Alkmaar.


18:29

Dubbele wissel

Klaassen en Haller mogen gaan rusten. Brobbey en Labyad komen in het veld.

➡️ Labyad
⬅️ Klaassen

➡️ Brobbey
⬅️ Haller


18:21

Doelpunt afgekeurd ❌

Ajax lijkt op 0-3 te komen via Neres. Zijn doelpunt wordt afgekeurd, omdat Haller in de aanval voorafgaand aan de goal buitenspel staat.


18:18


18:15

Tadic en Antony 👊

Clubtopscorer Dusan Tadic (tien goals, zes assists) en Antony (acht goals, acht assists) zijn de meest waardevolle spelers namens Ajax dit seizoen in de Eredivisie.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.