Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Heitinga na winst in de beker: 'Zwaarbevochten zege'

Ajax heeft de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt door een 0-1-zege op FC Twente. Via dit liveblog houden we je uitgebreid op de hoogte van alle ontwikkelingen van deze bekerclash.

Liveblog

23:59

Highlights FC Twente - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van FC Twente - Ajax.

Geniet van een kwartier aan beelden uit Enschede met natuurlijk de beslissende treffer van Mohammed Kudus.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan spelen we thuis tegen RKC in de Eredivisie. Tot dan.


22:59

Kudus: 'Zege geeft enorme boost'

Mohammed Kudus kroonde zich tot de man van de wedstrijd in Enschede met de enige treffer van de avond. Na afloop spraken we de Ghanees over zijn treffer en het bereiken van de volgende ronde in de KNVB Beker. "Deze derde zege op rij geeft ons een enorme boost."


22:04

De coach is trots op het team 👊

John Heitinga kroop nog even in 'de pen' na FC Twente - Ajax. De trainer tikte een berichtje op Twitter, waarin hij direct aangaf uit te kijken naar zondag. Dan staat Ajax - RKC op het programma.


21:5621:19

King Kudus! 👑

Kudus Applaus 900 ??

→ scoren tegen Excelsior
→ assist tegen SC Cambuur
→ scoren tegen FC Twente

Mohammed Kudus is on fire de afgelopen duels! 🔥


21:13

Heitinga: 'Het is niet makkelijk om hier te winnen'

Heitinga Met Timber 900 ??

John Heitinga sprak na afloop van FC Twente - Ajax over 'een zwaarbevochten zege'. "De wedstrijd was aardig in evenwicht. Er is een fase geweest in de eerste helft waar we het zwaar hadden. Toen ging het publiek er ook achter staan."

Volgens de trainer lag dat vooral aan Ajax zelf. "Er moeten nog een aantal momenten uit ons spel; we zijn in de eerste fase te slordig, terwijl er ruimtes lagen. Dat kunnen we beter. Bij SC Cambuur was het bij vlagen echt goed. Nu was het wisselvallig."

Heitinga vertelde bij ESPN wat er volgens hem ook beter moest aan Ajax-zijde om FC Twente echt kapot te spelen. "We moeten zelf sneller de kantwissel erin krijgen. In de tweede helft komen we er wel beter in. We maakten een goede goal, vond ik. Dit is ook goed voor het zelfvertrouwen geweest. Het is niet makkelijk om hier te winnen."

'Meer body'
In de slotfase wilde de coach de overwinning over de streep trekken. Daarom bracht hij onder andere Brian Brobbey en Calvin Bassey in. "Op het einde wilde ik wat meer body in de as krijgen. FC Twente strijdt en speelt vrij direct voetbal. Dan moet je zelf af en toe je mouwen opstropen. We kunnen niet alleen goed voetballen, maar ook een clean sheet houden. Gero Rulli heeft ook goed gekeept."

Na drie uitduels speelt Ajax zondag in de Johan Cruijff ArenA tegen RKC. Dat is voor Heitinga de eerste wedstrijd voor eigen publiek. "Er moet iets ontstaan nu we drie wedstrijden achter elkaar gewonnen hebben. We spelen zondag weer eens thuis, met 50.000 man erachter in het stadion. Nu is aan ons om het te laten zien."


20:56

Lekker boys! 🏆

Naar de kwartfinale! Goed gedaan, mannen.


20:45

Onze King of the Match

Schot Van Kudus 900

Met liefst zeventig procent van de stemmen verkozen tot King of the Match: Mohammed Kudus!


20:44

FT // 0-1 👏

Het is afgelopen. Ajax wint met 0-1 bij FC Twente en gaat door naar de laatste acht van de KNVB Beker. Mohammed Kudus is de matchwinner.


20:38

Blessuretijd vijf minuten

Brobbey Aan De Bal 900

De blessuretijd is vijf minuten.

Volhouden, boys.


20:34

Spanning stijgt

De tijd tikt langzaam weg in het voordeel van Ajax. Nog vier minuten officiële speeltijd en dan natuurlijk de blessuretijd.

Bij Twente komt Michel Vlap nu in de ploeg voor Ajax-huurling Anass Salah-Eddine en pakt Edson Álvarez geel.


20:30

Kom op, Ajax!

Tadic In De Sprint Tweaja 900

De wedstrijd is inmiddels in de 82e minuut aanbeland. De Ajacieden lijken de zaak onder controle te hebben, maar de marge is natuurlijk maar één.

Zaak dus om scherp te blijven in de resterende minuten. Kom op, Ajax!


20:28


20:27

🙌🙌

Kudus Doelpunt 900

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Alvarez Close Voor HL 1280

Highlights FC Twente – Ajax l Kwartfinale KNVB Beker is een feit

Ajax blijft aan de winnende hand onder John Heitinga. In Enschede werd ten koste van FC Twente de laatste acht van de KNVB Beker bereikt. Mohammed Kudus tekende donderdagavond in de zeventigste minuut voor de enige goal van de wedstrijd, waardoor Ajax de competitiezeges op Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5) een goed vervolg gaf.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #TWEAJA

Socials

Kudus Reactie 1280

Kudus: 'Derde zege op rij geeft ons een enorme boost'

Mohammed Kudus was donderdag met zijn doelpunt beslissend in de bekerontmoeting met FC Twente: 0-1. De Ghanees sloeg in de Grolsch Veste op fraaie wijze toe en bezorgde Ajax, naar later bleek, een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. In de catacomben van het Twentse stadion blikte de matchwinnaar trots terug. ''Deze derde zege op rij geeft ons een enorme boost'', stelt Kudus met een smile.

Tags

  • #TWEAJA
  • #Kudus

Socials

JR12386

In beeld | Laatste training voor bekerclash bij FC Twente

Een nieuwe matchday gloort alweer voor de Ajacieden van trainer John Heitinga. De nieuwe oefenmeester maakte een goede start met overwinningen op Excelsior en SC Cambuur. Donderdag is FC Twente de tegenstander in de achtste finales van het KNVB Beker-toernooi. Woensdag belegde Ajax de laatste training op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #TWEAJA

Socials