• N. Mazraoui  27"
  • D. Tadić  38"
  • M. Kudus  72"
  • N. Tagliafico  77"

Dit was het liveblog van het uitduel van Ajax met Fortuna Sittard. Hier hielden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het treffen in Limburg, dat door de Ajacieden met 0-5 werd gewonnen.

Liveblog

22:05

Nicooooo 🎶❤️

We sluiten het liveblog af met dit filmpje van Nico, die naar het publiek snelt na zijn goal.

We zijn komende zaterdag alweer bij je terug met een nieuw liveblog, als Ajax het vanaf 18:45 uur in de Johan Cruijff ArenA opneemt tegen FC Groningen. Tot dan!

21:47

Hij is terug 🇬🇭🦁

Kudus (2)

Mohammed Kudus is terug. De Ghanees maakte zijn eerste minuten van het seizoen in Ajax 1 en scoorde meteen. Good to have you back, Mo!

21:29

21:03

Ten Hag: 'De instelling was goed'

Erik Ten Hag

"We hebben geïnvesteerd en in een hoog tempo gespeeld", vertelde een tevreden Erik ten Hag na afloop van de 0-5-zege op Fortuna Sittard. "De instelling was goed, daar ben ik tevreden over. Minder was het kansen afmaken; die honderd procent kansen moeten erin."

Ajax dwingt tegenstander tot fout(en)
De afgelopen Eredivisie-duels ging het Ajax wel erg makkelijk af. Ten Hag legt uit waardoor dat komt. "Het ligt aan ons, de tegenstander doet alles binnen hun mogelijkheden. Maar wij hanteren een hoog tempo en dan gaan ze fouten maken. Ik wil een hongerig team zien, dat de lat steeds hoger legt."

Een van de uitblinkers was Noussair Mazraoui, die net als tegen SC Cambuur doel wist te treffen. "Mazraoui is een voorbeeld voor velen", concludeert Ten Hag. "Hij is op dit moment topfit en haalt het uiterste eruit. Dat is mooi om te zien."

20:54

Gravenberch: 'Je wil gewoon winnen'

Voor de camera van ESPN vertelde Ryan Gravenberch dat hij blij was met de zege, ondanks dat het soms wel erg gemakkelijk ging. "Ik win liever zo dan dat het nog gelijk staat in de negentigste minuut. Ik heb er altijd wel plezier in. Je wil gewoon winnen."

De middenvelder waakt ondanks een reeks klinkende uitslagen voor gemakzucht. De mindere fase van eind 2020 is hij nog niet vergeten. "Vorig seizoen zag je dat we na een sterk begin toch ook een dip kregen. We zijn nu in vorm en alles lukt. We komen makkelijk op voorsprong en maken het goed af."

Volgens Gravenberch valt er ook na een vroege voorsprong nog genoeg te halen. "We willen ook werken aan ons doelsaldo. Je moet de focus zien te houden en ik kan soms wat te gemakkelijk worden. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. De trainer zei er in de rust ook wat van; dan moet het knopje weer even om."

Tadic4

Dusan Tadic is uitgeroepen tot King of the Match. Onze captain kreeg ruim 36 procent van jullie stemmen.

20:35

Vijfklapper in Sittard, Ajax zet record neer

De wedstrijd in Sittard is ten einde. Ajax wint opnieuw ruim, ditmaal met 0-5, en wederom met een keur aan verschillende doelpuntenmakers. Het waren er vijf: Steven Berghuis, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Nico Tagliafico.

Door de zege behoudt Ajax zijn leidende positie in de Eredivisie. Bovendien zet de ploeg een record neer: nog nooit was het doelsaldo na de eerste zes wedstrijden in de Eredivisie zó goed.

20:24

Nico op weg naar zijn ⚽️

20:24

Wissel Ajax

De laatste Ajax-wissel van de avond. Voor Dusan Tadic is het einde wedstrijd. De captain kan terugkijken op een prima avond met één goal en twee assists.

Danilo is als vervanger binnen de lijnen gekomen.

20:20

Nicooooooo ⚽️

Een schitterende aanval van Ajax levert nu de 0-5 op. De assist is wederom van Dusan Tadic en ditmaal rondt Nico Tagliafico koelbloedig af.

20:18

Gravenberch krijgt wat rust

Wissel nummer vier bij Ajax. Kenneth Taylor is de vervanger van Ryan Gravenberch.

20:16

20:14

Enorme versnelling Antony

Antony4

De eerste echt grote kans van de tweede helft. Antony zet een gigantische versnelling in en loopt directe tegenstander Cox er vol uit.

De afwerking van de Braziliaan laat alleen te wensen over. Zijn puntertje gaat ruim over.

20:12

Rustig tweede bedrijf, weinig echte kansen

Het spektakel van voor rust blijft in de tweede helft uit. Ajax is nog nauwelijks echt gevaarlijk geweest.

De stand is zodoende nog steeds 0-3.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.