Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

RKC Waalwijk
0
1
Ajax 1
  • S. Haller  15"

Liveblog

23:59

Highlights RKC - Ajax

We sluiten het liveblog af met de highlights van RKC - Ajax. Geniet nog een keer van de driepunter in Waalwijk.

Woensdag zijn we weer terug met nieuw liveblog als we de ploeg volgen naar Rome voor de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de UEFA Europa League. 

Tot dan!


22:05

Fier aan kop 📊

Met de driepunter op zak is Ajax inmiddels de grens van zeventig punten voorbij in de Eredivisie. Dit is nu de ranglijst:

1. Ajax 28-72
2. PSV 29-61
3. AZ 29-61
4. Vitesse 29-56
5. Feyenoord 29-54


20:30


19:46


19:13

Ten Hag: 'Nagelaten afstand te nemen'

Bankajaxrkc

Erik ten Hag koos voor een vertrouwde opstelling tegen RKC. Desgevraagd legde hij dat bij ESPN uit. "De punten zijn in deze fase duur. We zijn de wedstrijd serieus aangegaan. Daarbij waren deze spelers fit, dus konden we daarmee beginnen."

Hoewel het lang spannend bleef, was de oefenmeester ervan overtuigd dat zijn ploeg de punten mee naar huis zou nemen. "RKC was niet in staat kansen te creëren, maar de bal kan altijd verkeerd vallen. We hebben het in de eerste helft nagelaten afstand te nemen."

Donderdag wacht de return tegen AS Roma. Vraag is hoe de schorsing van Devyne Rensch zal worden opgepakt. "Ik verwacht Perr Schuurs terug. Ook Sean Klaiber kan het invullen. Zo hebben we meerdere mogelijkheden om het op te lossen."

Wie er tegen de Romeinen op doel staat is nog onbekend. "Maarten Stekelenburg was er bewust niet bij. We hopen dat hij donderdag beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor Brobbey. Als we ons niveau van donderdag behalen, hebben we een kans. Maar makkelijk is het natuurlijk niet."


19:00

Klaassen: 'Niet het gevoel dat RKC zou scoren'

Voor de camera van ESPN erkende Davy Klaassen dat Ajax niet geweldig voor de dag kwam in Waalwijk. "We wilden niet op 0-1 blijven hangen, maar het was gewoon niet goed genoeg. Toch had ik niet het gevoel dat zij zouden scoren."

Het vizier kan nu op het duel met AS Roma van aankomende donderdag. "We hebben heel veel kansen gehad en onnodig verloren", blikt Klaassen terug op de thuiswedstrijd tegen de Italianen. "Als we dat weer laten zien is het mogelijk."

Ten slotte werd de middenvelder bevraagd over zijn rol als 'muurligger'. "Ik doe dat niet voor mijn lol, maar om een goal te voorkomen. Er wordt om gelachen, maar je moet gewoon winnen. Als ik aan de lat moet hangen, ga ik aan de lat hangen", concludeerde Klaassen met een glimlach.

De middenvelder speelde vandaag overigens zijn 150e Eredivisie-wedstrijd voor Ajax.


18:50

Foto's uit Brabant

Ajax won met het meest minimale verschil van RKC Waalwijk vandaag: 0-1. Sébastien Haller maakte na een kwartier voetbal de enige treffer in Brabant.

We hebben de foto's van vanmiddag voor je op een rijtje gezet.


18:39

RKC - Ajax in cijfers 📊

RKC Waalwijk RKC Waalwijk

Balbezit

RKC Waalwijk40%

Ajax 160%

Schoten

RKC Waalwijk2

Ajax 112

Schoten op doel

RKC Waalwijk0

Ajax 13

Vrije trappen

RKC Waalwijk16

Ajax 112

Hoekschoppen

RKC Waalwijk4

Ajax 17

Buitenspel

RKC Waalwijk3

Ajax 16

Overtredingen

RKC Waalwijk9

Ajax 110

Passes

RKC Waalwijk310

Ajax 1594


90

[18:36]

Afgelopen!

Scheidsrechter Nijhuis fluit voor de laatste keer in Waalwijk. RKC - Ajax is geëindigd in 0-1. 

Sébastien Haller was al na een kwartier trefzeker. Zijn goal bleek uiteindelijk beslissend.


90

[18:32]

Blessuretijd

De negentig minuten zitten erop. Er komen nog vier minuten extra bij in Waalwijk.


87

[18:29]

100 keer Neres 🔥

David Neres is bezig aan zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor Ajax. Hij debuteerde in februari 2017 in de competitie tegen Heracles Almelo (4-1).


82

[18:24]

Kudus schiet in het zijnet

Ajax maakt jacht op de 0-2 in Waalwijk. Mohammed Kudus schiet in het zijnet. Zijn schot wordt nog getoucheerd. De corner levert niks op.


79

[18:21]

78

[18:20]

Schot Kudus gekraakt

Kudus komt in kansrijke positie in het strafschopgebied van RKC Waalwijk. Hij krijgt ook ruimte om uit te halen van een meter of elf van de goal, maar zijn schot wordt gekraakt.

De corner levert daarna niks op.


74

[18:16]

Bal op de lat

Zo, daar komt Ajax goed weg. RKC krijgt een vrije trap op zo'n meter of twintig van de goal. Met links schiet Ngonge de bal boven op de lat. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

GRAAFEKKLAASSEN

In beeld | Ajax pakt met frisse moed de draad op

Op de zaterdagtraining - twee dagen na de bittere nederlaag tegen AS Roma - geen sombere gezichten meer. Op een vrolijke oefensessie bereidde Ajax zich voor op het duel met RKC en onze huisfotograaf legde het vast.

Tags

  • #RKCAJA

Socials

AFC004000749 005

Tien van Toen | RKC - Ajax

Van een weergaloze goal van Dennis Bergkamp tot een iconische treffer van Richard Witschge. Dat en meer mooie Ajax-momenten op bezoek bij RKC zie je in deze Tien van Toen.

Tags

  • #RKCAJA

Socials