Liveblog

Aan het verbinden . . .

Álvarez: 'Zijn blijven vechten'

  • Ajax heeft de uitwedstrijd bij Vitesse met 1-2 gewonnen
  • Davy Klaassen en Edson Álvarez scoorden voor de Amsterdammers
  • Het is de vijfde Eredivisie-zege op rij voor de ploeg van John Heitinga

Liveblog

23:59

Slaap lekker & tot donderdag

Met de highlights van Vitesse – Ajax sluiten we het liveblog af. Komende donderdag zijn we terug met een nieuw liveblog, dan gaan de Ajacieden voor de KNVB Beker op bezoek bij De Graafschap.


20:30

De stand na de 23e speelronde

Stand 26 Februari 880 ??

Met nog elf wedstrijden te gaan in de Eredivisie is dit de tussenstand op de ranglijst. Ajax jaagt nog steeds op koploper Feyenoord. 17:21

Tadic: 'Een moeilijke zege'

Tadic Juicht Uitvak 900 ??

Dusan Tadic stond na afloop van Vitesse - Ajax ESPN te woord en beaamde dat het geen makkelijke wedstrijd was. "Dit was een moeilijke zege. We startten slordig. Vitesse was een goed georganiseerd team dat voor eigen fans veel energie in de wedstrijd stopte."

Ook de Serviër baalde van de tegentreffer uit een corner. "Dat we weer een goal tegen krijgen uit een standaardsituatie is niet goed. Dat moeten we verbeteren. We moeten met de instelling daar staan van ‘mijn man gaat niet scoren’. Ons niveau moet omhoog. Het belangrijkste is dat we aan het einde van het jaar kampioen zijn zoals elk jaar. Dat is onze taak."


17:06

Heitinga: 'Op mentaliteit over de streep getrokken'

Heitinga Aanwijzing 900 VITAJA ??

John Heitinga wond er na afloop van Vitesse - Ajax geen doekjes om: hij vond de eerste helft van Ajax erbarmelijk. "Ja, die was verschrikkelijk van onze kant. We waren heel statisch en slordig aan de bal. We liepen de trechter in van Vitesse. Die helft moeten we echt snel vergeten."

En dus greep de trainer in na 45 minuten. Hij bracht Calvin Bassey voor Steven Berghuis. Daarmee ging Edson Álvarez naar het middenveld en pakte Bassey diens positie op in de verdediging. "In de rust hebben we aangegeven dat we hier moesten winnen als we mee willen blijven doen om de titel. We zijn blij dat Edson de 1-2 heeft binnengekopt. Ook voor hem. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd. Met Edson in de tweede helft op het middenveld kwam er meer balans in het elftal.”

"Tegen Sparta speelden we met het middenveld zoals we vandaag zijn gestart", vertelde Heitinga verder. "Dan zie je dat we ook goed voetbal kunnen spelen. Alleen moet je wel balvast zijn als elftal. Nu waren we niet vast genoeg en anticipeerden we niet snel genoeg op de tweede bal.”

Tegendoelpunt uit corner
Tegen Vitesse kwam Ajax op achterstand na een corner. Het is de vijfde tegengoal in 2023 uit een standaardsituaties. "Wij zijn ons ervan bewust dat het beter moet. Het is een feit dat we goals incasseren uit de omschakeling en dode spelsituaties. Het is aan ons om ons daartegen te wapenen."

Uiteindelijk won Ajax nog wel met 1-2. Dat maakte Heitinga alsnog trots op zijn maanschappen. "De wedstrijd van donderdag zat echt nog wel in de beentjes. Daarom is het des te knapper dat het elftal het op een stukje mentaliteit over de streep heeft getrokken. De absolute wil is er. Al met al is het dan toch een knappe overwinning."


16:41

Álvarez: 'Dat werkte volgens mij'

Edson Juicht Na Goal 900 ??

Edson Álvarez scoorde vorig jaar vijf keer in het shirt van Ajax. Het doelpunt tegen Vitesse was pas zijn eerste treffer van dit Eredivisie-seizoen. De matchwinner verscheen daarom na afloop voor de camera van ESPN.

"Ik weet niet waarom ik nog niet heb gescoord, want ik heb meerdere kansen gekregen in de laatste wedstrijden. Het voelde echt goed om te scoren. We zijn blijven vechten met elkaar."

De Mexicaan werd door trainer John Heitinga in de rust van de verdediging naar het middenveld gehaald. Ajax' nummer vier liet op de middelste linie een puike wedstrijd zien. "We misten te veel tweede ballen, daarom zette hij mij daar neer, denk ik. Dat werkte volgens mij."


16:34

De punten zijn binnen!

Klasse, boys! Na afloop lopen de Ajacieden nog richting het uitvak in Arnhem om de supporters te bedanken.


16:25

Onze King of Match

Edson Logo 900

Matchwinner en King of the Match. Heerlijk middagje voor Edson Álvarez.


16:22

FT // 1-2

Het is afgelopen. Ajax wint met 1-2, de punten gaan mee terug naar Amsterdam.


16:18

Vier minuten blessuretijd

Ajax moet nog vier minuten zien te overleven. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.


16:14

Grote kansen voor Brobbey

Mohammed Kudus heeft een geweldige actie in huis, dolt de Vitesse-verdediging en steekt Brian Brobbey goed weg. De spits heeft de 1-3 voor het inschieten, maar mist de roos. Afleggen op de vrijstaande Dusan Tadic had wellicht een betere optie geweest.

Even later krijgt Brobbey op aangeven van Tadic opnieuw een grote kans, nu met het hoofd, maar opnieuw is afronding niet goed.


16:07

🔁 Hato voor Wijndal

John Heitinga voert zijn derde wissel door: Jorrel Hato vervangt Owen Wijndal, die zojuist geel pakte.


16:03


16:02

Wijndal op de bon

Gele kaart voor Owen Wijndal, die baverlies lijdt en vervolgens een veelbelovende Vitesse-aanval stuit ten koste van een prent.


16:00


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Kudus Solo 1280

Highlights Vitesse – Ajax | Zwaarbevochten zege in Arnhem

Dankzij goals van Davy Klaassen en Edson Álvarez won Ajax zondagmiddag met 1-2 bij Vitesse in Arnhem. Door de zwaarbevochten overwinning blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord, dat ook won. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Taylor Aan De Bal VITAJA 1280

In beeld | Vitesse - Ajax

Ajax heeft gewonnen van Vitesse. In Arnhem werd het 1-2. Davy Klaassen en Edson Álvarez scoorden voor de Amsterdammers. In dit artikel vind je de foto's terug van de wedstrijd in 23 speelronde van de Eredivisie.

Tags

  • #VITAJA

Socials