Loting UCL: geen historie tegen Atalanta en Midtjylland, wél tegen Liverpool

Header Nieuw
Header Nieuw

Ajax gaat het in groep D van de UEFA Champions League opnemen tegen Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. Tegen twee van die opponenten heeft Ajax geen onderling verleden. Wat betreft Liverpool ligt dat anders.

Tags

  • #UCL

Socials

Liverpool
De grootste nederlaag in de clubhistorie in Europa leed Liverpool uitgerekend tegen Ajax. In december 1966 wonnen de Ajacieden in de befaamde mistwedstrijd met 5-1 van de Engelse club. Het aanwezige publiek kreeg van de vele doelpunten niet veel mee. Uit het juichen van de spelers werd opgemerkt dat er was gescoord. 

In de return werd het 2-2, waardoor Ajax de op dat moment hoog aangeschreven Engelsen met groot verschil uitschakelde en zich voor het eerst aan het Europese publiek liet zien.

Prachtige documentaire
Ajax TV maakte in 2016 een fraaie documentaire over de beroemde mistwedstrijd. Het was toen precies 50 jaar geleden dat Ajax zijn doorbraak in Europa beleefde. 

Het was in 1966 meteen de laatste keer dat de twee clubs elkaar tegenkwamen in een officieel duel. In 2003 werd nog wel in oefenverband gespeeld, in het kader van het Amsterdam Tournament. Het werd toen 0-0.

De Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan onder contract bij de ploeg van trainer Jürgen Klopp. Liverpool is zesvoudig winnaar van de Champions League/Europa Cup 1.

Atalanta
Eveneens een Nederlands getinte ploeg. De werkgever van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers was afgelopen seizoen een revelatie. Atalanta eindigde met fris en aanvallend voetbal als derde in de Serie A en kwalificeerde zich op die manier voor de tweede keer op rij voor de Champions League.

In het vorige seizoen verrasten de Italianen met het halen van de kwartfinale, nota bene in hun debuutseizoen in de grootste Europese bekercompetitie. Ajax en Atalanta namen het nog nooit tegen elkaar op.

FC Midtjylland
De kampioen van Denemarken. Deze ploeg kwalificeerde zich voor de groepsfase door Slavia Praag in de play-offs over twee duels met 4-1 te verslaan.

De twee clubs stonden nog niet eerder tegenover elkaar. Voor de hoogste jeugdploegen ligt dat anders. zij troffen elkaar in augustus nog, in de achtste finales van de UEFA Youth League. Ajax O19 kwam met 3-1 winnend uit de strijd. 

Bekijk hieronder de samenvatting van dat duel.

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 8 (2)

Ajax treft Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Ajax treft in de groepsfase van de UEFA Champions League Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in poule D. Dat wees de loting donderdagmiddag uit. Later (uiterlijk vrijdag, 23:59 uur) wordt het speelschema bekend. De eerste speelronde van de Champions League staat gepland voor dinsdag 20 en woensdag 21 oktober.

Tags

  • #UCL

Socials

Dest1280

Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord over Sergiño Dest

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Barcelona over de overgang van Sergiño Dest. De overgang van de Nederlands-Amerikaanse verdediger naar de Spaanse club is per direct. Dest stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 21.230.000,-. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen tot € 26.230.000,-.

Tags

  • #Dest

Socials

Klaiber1

Ajax trekt Sean Klaiber aan

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sean Klaiber en FC Utrecht over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. Klaiber (Nieuwegein, 31 juli 1994) tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Klaiber2024

Socials