Ajax Radio Top 100 bekend: dit zijn jullie favoriete nummers!

Sarvanzessen1420
Sarvanzessen1420

De gehele Ajax Radio Top 100 is bekend. In de rust van Ajax - SC Cambuur werd de onbetwiste winnaar van de verkiezing bekendgemaakt en afgespeeld. Three Little Birds bleek de absolute favoriet van de supporters van de club.

Tags

  • #AjaxRadioTop100

Socials

In het seizoen waarin Ajax met het derde shirt een ode bracht aan Bob Marley kon er eigenlijk maar één winnaar zijn. De supporters van Ajax kozen Three Little Birds van de grootste reggae-legende ooit als nummer één van de Top 100. 

Marley zingen in Cardiff
De wortels van dat nummer als Ajax-tune liggen grappig genoeg in Cardiff. Toen de Britse DJ in het stadion na afloop van een oefenduel in 2008 tussen de plaatselijke FC en Ajax Three Little Birds afspeelde, ging het vak met Amsterdamse supporters los. Een ware (officieuze) clubhymne was geboren.

Sinds die tijd wordt Three Little Birds bij de entree van de spelers op het veld voor de tweede helft afgespeeld. 

Bloed, Zweet en Tranen, mooie nummer twee
Runner-up in de Ajax Radio Top 100 is een ander iconisch stadionnummer. Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes is een even logische als welverdiende nummer twee in de lijst. 

Legendarisch was het optreden van Andre Hazes jr kort voor de kampioenswedstrijd van Ajax tegen FC Twente in 2010. Bloed, Zweet en Tranen werd massaal en hartstochtelijk meegezongen. Het versterkte het gevoel van onoverwinnelijkheid dat bij iedereen die dag in het stadion aanwezig was.       

Ook Blah Blah Blah op 'podium'
De nummer drie in de lijst is een (aangename) verrassing. Het nummer Blah Blah Blah van Armin van Buuren bleef tracks als de Ajax-Marsch en Dit Is Mijn Club voor. 

Blah Blah Blah was een belangrijk onderdeel van de soundtrack van het heerlijke seizoen 2018/2019. Het sloot naadloos aan bij de euforie rondom de zegereeks in de UEFA Champions League.  

De hele lijst
Alle honderd nummers kwamen vandaag in een live-uitzending vanuit de Johan Cruijff ArenA voorbij. Wil jij die tracks - van Herres van Sevn Alias tot Mijn Stad van Danny de Munk - rustig terugluisteren? Check dan via deze link de gehele Spotify-lijst van de Ajax Radio Top 100. 

Gedurende de rest van het seizoen krijgen bezoekers tijdens thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA de kans om hun favoriet uit de ‘Ajax Radio Top 100’ in het stadion te laten horen via een stemming.

Tags

  • #AjaxRadioTop100

Socials