Maduro en Tahirović zijn positief: 'Zag een nieuwe vonk'

Maduropersco1920
Maduropersco1920

Na een roerige week stonden Hedwiges Maduro en Benjamin Tahirović woensdagavond de pers te woord in Engeland in aanloop naar Brighton & Hove Albion - Ajax. En alhoewel het veel over de wedstrijd in de UEFA Europa League ging, ging het tweetal ook in op het vertrek van Maurice Steijn en de huidige vorm van de ploeg.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Voor Maduro was het sowieso een nieuwe situatie om plaats te nemen achter de microfoon. De assistent-trainer neemt momenteel de honneurs waar als trainer van Ajax. Hij sprak over een 'hectische week' op de club. "Het is apart om hier te zitten. Ik heb het nu tijdelijk overgenomen. Maar ik focus mij vooral op deze week: op Brighton en PSV. Ik denk dat er snel een nieuwe hoofdcoach gaat komen, ook omdat ik het zelf niet kan zijn. Ik ben met mijn laatste jaar bezig om mijn papieren te halen."

Aparte dag
De oud-speler van Ajax vertelde daarna hoe hij de maandag had ervaren, de dag dat Ajax en Steijn uit elkaar gingen. "Het was een aparte dag. We hebben gewoon getraind en de nabespreking gedaan. Na de training heeft hij het nieuws verteld aan de staf. Daarna werd ik snel gevraagd om het over te nemen. 

Zelf twijfelde hij ook niet om door te gaan. "We vergeten vaak dat het om Ajax gaat. Het gaat niet om mij, of om Maurice, maar om Ajax. Zo sta ik erin. Het gaat misschien niet goed, maar op de achtergrond proberen we het te repareren. Er komen nieuwe mensen aan binnen de club met onder andere Danny Blind. Iedereen die binnen deze club werkt, moet aan Ajax denken. Ik hoop dat ook de supporters het negatieve vergeten en de club vol supporten."

Nieuwe vonk
Ook voor de Bosnisch-Zweedse Tahirović waren zijn eerste maanden bij Ajax op zijn minst veelbewogen te noemen. Het heeft hem wel doen groeien als mens en persoon, zo stelde hij zelf. "Na een goed begin ging het bergafwaarts. Maar na de training van gisteren zag ik een nieuwe 'vonk' en positiviteit."

De wedstrijd tegen Brighton zal het lastig worden" vervolgde de middenvelder. "Maar we zijn wel positief nu. Ook al wordt het moeilijk, we gaan alsnog voor de drie punten."

Maduro ziet ook nieuw elan bij zijn spelers. "Hoe we gisteren getraind hebben, geeft hoop. Ik zie dat de spelers het kunnen." Toch waakt hij wel voor de kracht van de tegenstander. Brighton & Hove Albion baarde de afgelopen periode opzien in Engeland met goed spel.

"Brighton is een unieke ploeg. Je wordt als tegenstander gedwongen iets anders te doen. Ook grote clubs als Manchester City, die liefst vol naar voren gaan, doen dat. Maar ook zij zitten in een mindere fase. Onze staf heeft het elftal goed geanalyseerd."

De Zerbi
De 38-jarige trainer wil wel een klein beetje uit de doeken doen wat hij verwacht van de Engelse opponent. "Het is indrukwekkend hoe ze spelen. Met Roberto De Zerbi hebben ze een intelligente coach. Binnen een paar weken sinds zijn komst vorig jaar zomer heeft hij dit voetbal in het team gekregen. In balbezit zijn ze goed. Ze stellen uit en hopen dat je instapt. Dan spelen ze graag door de as."

In het spel van Ajax wil Maduro tot slot nog de accenten verleggen ten opzichte van de afgelopen weken onder Steijn. "Alle trainers hebben een visie. De hoofdcoach bepaalt uiteindelijk hoe er gespeeld moet worden. Het is heel normaal dat je in een trainerskantoor zegt; zullen we het zo doen, of moeten we niet dit doen?"

"Ik ga wat accenten anders leggen in het aanvallen en verdedigen. Hoe we dat gaan doen, ga je morgen zien", besloot de trainer met een glimlach.

Gerelateerde artikelen

Sutalokopbal1920

Liveblog | Zo zag de eerste dag eruit in Engeland

Dit is het liveblog voor de pre-matchday voor de UEFA Europa League-uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Lees hier alles over de voorbereiding van de Ajacieden op het derde groepsduel. Brighton & Hove Albion - Ajax wordt donderdag vanaf 21:00 uur gespeeld.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Sosa Sutalo 1920

Ajax met 22 spelers naar Engeland voor uitduel met Brighton & Hove Albion

Ajax is woensdag met 22 spelers afgereisd naar Engeland. Donderdag spelen de Amsterdammers hun derde duel in de groepsfase van de UEFA Europa League. Vanaf 21:00 uur (Nederlandse tijd) is Brighton & Hove Albion de tegenstander. Hier vind je een overzicht van de Ajacieden die voor dit duel zijn geselecteerd.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Hato WA Artikel 1920

Ajax nu ook te volgen via WhatsApp Kanalen

Ajax is vanaf deze week te volgen via WhatsApp in het nieuwe onderdeel Kanalen. Alle fans over de hele wereld kunnen via het officiële WhatsApp-kanaal van de Amsterdammers het laatste clubnieuws consumeren.

Tags

  • #WhatsApp

Socials