Martha ambitieus: 'Ben echt gemotiveerd om naar de gym te gaan'

Ar'Jany Martha beleeft een lekkere zomer. De zeventienjarige aanvaller mocht mee op beide trainingskampen met Ajax 1 en zit nu al een paar wedstrijden op rij bij de selectie van Erik ten Hag. We maken kennis met de jongeling.

Tags

  • #Martha
  • #JongAjax

Socials

Als opwarmertje voor het échte interview start, leggen we Ar’Jany Martha een aantal korte keuzes voor. Zo leren we dat de vleugelaanvaller het liefste met links voetbalt, maar een lichte voorkeur heeft voor de rechtsbuitenpositie. Dat hij Messi meer waardeert dan Ronaldo, dat hij Hakim Ziyech de allerbeste Ajacied ooit vindt en dat hij veel kan leren van Antony en David Neres. "Vooral om meer te durven, ik kies te vaak voor safe."

Verbeterpunten
Toen Ajax zich voor hem meldde kon de toenmalige Spartaan dat nauwelijks geloven: "Maar toen ik op het veld stond en mijn eerste oefenwedstrijd had gespeeld, besefte ik dat ik echt bij Ajax was. Daarna ging het knopje om en wilde ik vlammen. Mijn kwaliteiten zijn dat ik snel en technisch ben en een man kan passeren. Waar ik aan moet werken, is mijn rechterbeen.”

Bij het tekenen van zijn eerste contract, gaf ook Ten Hag de jongeling nog wat verbeterpunten mee: "Hij zei dat ik harder moest werken en meer in de gym moest zitten. Dat gaat nu beter. Er is een programma gemaakt en hoewel ikzelf het verschil niet zo zie, ziet Yoeri (Pegel, krachttrainer, red.) dat wel. Op het veld merk ik wel dat ik minder snel van de bal word afgezet. Ik ben nu echt gemotiveerd om naar de gym te gaan."

Spierpijn
De eerste weken van dit seizoen, waarin hij aansloot bij Ajax 1, ervoer Martha als heel zwaar. "Het moeilijkste was de spierpijn. Ik had zware benen en dan moest je ook nog naar de trainingen fietsen. Ik trok het meeste op met Kian Fitz-Jim. We zijn altijd samen en kunnen het goed vinden. Hij is een rustige jongen, grappig. Maar ik kreeg ook hulp van ervaren spelers zoals Daley Blind of Davy Klaassen. Eigenlijk helpt iedereen je. Dat geeft een goed gevoel.”

Droomdebuut
Zoals elk talent betaamt, stelt Martha zichzelf ook doelen. En niet de minste: "Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij Ajax 1 en mijn debuut maken in de Eredivisie. Mijn droomdebuut zou zijn als ik in de 75e minuut inval en een assist geef of een goal maak. Dan hoop ik dat we tegen Feyenoord, want ik wil heel graag tegen Feyenoord scoren."

Gerelateerde artikelen

Martha1

Ajax verlengt contract Ar'jany Martha

Ajax en Ar’jany Martha hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis van de zeventienjarige rechtsbuiten loopt van 1 juli 2021 tot medio 2024.

Tags

  • #Martha

Socials