Mazraoui wint Goal of the Month: 'Ik heb wat met zijlijnen'

De winnende treffer van Noussair Mazraoui op bezoek bij PSV is door jullie verkozen tot het mooiste doelpunt van de maand januari. Bij het overhandigen van de Lasse Schöne Trofee vertelt Mazraoui over de bijzondere en belangrijke goal.

Tags

  • #GOTM
  • #Mazraoui

Socials

De 24-jarige Ajacied had het wel een beetje verwacht zegt hij lachend. "Het kon bijna niet anders want het was een mooie goal. Ik dacht al, als ik ‘m deze keer niet win dan win ik hem nooit." Het doelpunt in Eindhoven hield de gemoederen flink bezig vanwege een vermeende uitbal. "Ik heb wat met zijlijnen en dat maakt het nog mooier. 'Mister zijlijn' kun je wel stellen."

Perfecte aanname
"In de aanname voelde ik al dat het goed zat en fantaseerde ik hoe de bal erin zou gaan. Precies hoe het in mijn hoofd zat ging het in de praktijk. Het voelde vanaf het eerste balcontact lekker." Of het met zijn chocoladebeen was wuift Mazraoui lachend weg. "Nee, niet meer. Het was een chocoladebeen maar die is verdwenen."

Kort juichmoment
Langdurig juichen zat er niet in voor de Ajacieden, geeft Mazraoui aan. "Het was de bevrijdende 1-2 maar vanwege een opstootje duurde het juichen niet lang. Toen kwam het besef van een eventuele uitbal. We moesten lang wachten en dat was wel even spannend. Na de goedkeuring van de scheidsrechter kreeg ik een heerlijk gevoel. De treffer was ontzettend belangrijk want het was rond de 75e minuut. Als team kregen we na de goal de energie om het vast te houden."

Gerelateerde artikelen

Eriksen 1280 2011 03 10 Ajax Sp Moskou 0103

Top 10 Goals | Christian Eriksen

Christian Eriksen viert deze maandag zijn 30e verjaardag. De balvirtuoos speelde tussen januari 2010 en augustus 2013 162 officiële duels in Ajax 1. Eriksen maakte 33 doelpunten als Ajacied. Hoog tijd voor de top-tien van allermooiste Ajax-goals van deze jarige Deen!

Tags

  • #Eriksen

Socials

Ajax AZ Beker 1280

Ajax loot AZ in halve finale KNVB Beker

Ajax heeft zaterdagavond AZ geloot in de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Erik ten Hag gaat begin maart op bezoek bij de Alkmaarders.

Tags

  • #AZAJA

Socials