Mazraoui: 'Ziyech zei dat het een gruwelijk doelpunt was'

Noussair Mazraoui kroonde zichzelf tot de man van de wedstrijd tegen PSV door een kwartier voor tijd de 1-2 te maken. Dat was de beslissende goal in de topper. Direct na het duel in Eindhoven kreeg hij een WhatsAppje van één van zijn beste vrienden. "Hakim Ziyech zei dat het een gruwelijk doelpunt was."

Tags

  • #PSVAJA
  • #Mazraoui

Socials

"Hij wordt er blij van", lachte de rechtsback na afloop. "Op de training probeerde ik het ook al een keer met links. Op dat moment raakte ik de paal. Maar toen dacht ik al: 'oh, dat doet mijn linker dus.'"

De VAR
Aan zijn doelpunt ging een discutabel moment vooraf. In de aanloop naar de treffer leek de bal over de zijlijn te zijn gegaan. De VAR had lang nodig om te checken of dat wel of niet het geval was. Uiteindelijk werd de goal goed gekeurd.

Mazraoui moest gelijk denken aan Real Madrid-uit in de UEFA Champions League in het seizoen 2018/2019 waarin iets identieks gebeurde. "De zijlijn achtervolgt mij", grapte de vleugelverdediger.

"Het wachten duurde lang. Nu was ik zelf degene die scoorde. Het gebeurde bij Daley Blind, dus ik vroeg ook aan hem of de bal uit was gegaan of niet. Hij kon het niet met honderd procent zekerheid zeggen. Ik had het heel jammer gevonden als zo'n doelpunt was afgekeurd. Dat is gelukkig niet gebeurd."

Moeilijke wedstrijd in Eindhoven
Ajax had het niet makkelijk tegen PSV. Dat vond de back ook. "Er werden weinig ruimtes toegelaten aan beide kanten. Daardoor werd het een vechtwedstrijd. Maar we zijn weer koploper! Genieten."

Tags

  • #PSVAJA
  • #Mazraoui

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarezjuichen1280

Vind hier alles terug over PSV - Ajax

Dit is het liveblog rondom PSV - Ajax. Het is 1-2 geworden in Eindhoven. Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen op deze heerlijke wedstrijddag.

Tags

  • #PSVAJA

Socials