Medić over droomdebuut: 'Mijn emoties gingen alle kanten op'

Jakov Medić beleefde afgelopen zaterdag een droomdebuut in de Johan Cruijff ArenA. De kersverse Ajax-verdediger bewees tegen Heracles meteen zijn waarde met een prachttreffer. "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo schoot."

Tags

  • #Medić

Socials

Medić maakte op 6 augustus jongstleden de overstap van Sankt Pauli naar Ajax. Nog geen week later stond hij al in de basisopstelling tijdens het eerste officiële duel van het seizoen 2023/2024. In de thuiswedstrijd tegen Heracles nam de kersverse verdediger de 1-1 voor zijn rekening, een doelpunt om in te lijsten. "Ik heb het moment vanochtend weer gekeken. Ik denk dat ik zeker nog wel een paar dagen aan het dromen ben", vertelt de trotse Ajacied.

Berichten
De Kroatische verdediger ontving veel berichten. "Ik heb niet ieder berichtje kunnen lezen omdat het er zoveel zijn, maar ik ben heel dankbaar voor iedereen die mij een berichtje heeft gestuurd", zegt Medić, die zelf moeilijk kan beseffen wat hem overkomt. "Iedere keer als ik het zie schud ik met mijn hoofd, het is te gek."

Ook de familie van Medić is erg trots op de kersverse Ajacied. "Mijn moeder moest huilen, mijn vader ook. Na de wedstrijd ging ik meteen naar de tribune om hen te knuffelen", aldus de 24-jarige Kroaat. "Mijn moeder zei dat ze haar benen niet meer voelde toen ik scoorde en dacht dat ze een infarct kreeg."

Bescheiden
De moeder van Medić zorgt er ook voor dat haar zoon bescheiden blijft. "Ze zegt altijd dat ik rustig moet blijven en met beide benen op de grond moet blijven staan", vertelt de dankbare Ajacied. "Ik ben heel trots dat ik zo'n familie heb."

Gerelateerde artikelen

Medicongeloof1920

Medić: 'Gevoel dat ik nog droom'

Dit is het liveblog rondom Ajax - Heracles. Lees hier alles terug over de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het is 4-1 geworden in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAHER

Socials

Bergwijngoal1920

Verslag | Ajax begint seizoen met driepunter

Ajax heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2023/2024 gewonnen. De Ajacieden waren zaterdagavond met 4-1 te sterk voor promovendus Heracles. Jakov Medić, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn (2) waren trefzeker in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAHER

Socials

Medic1

Highlights Ajax – Heracles | Kanonskogel Medić helpt Ajax op weg

Ajax is het seizoen goed begonnen. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van debuterende trainer Maurice Steijn zaterdagavond met 4-1 te sterk voor Heracles Almelo. Voor de recordkampioen scoorden Jakov Medić, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn (2). Vooral de gelijkmaker van debutant Medić was wonderschoon.

Tags

  • #AJAHER

Socials