Mixed feelings bij Steijn en Vos: 'Ploeg in opbouw'

Maurice Steijn kijkt met gemengde gevoelens terug op het 3-3-gelijkspel tegen Olympique Marseille. De trainer is wel trots op de spirit die zijn ploeg liet zien. Silvano Vos is op zijn beurt tevreden met zijn uitstekende invalbeurt, ondanks zijn rode kaart.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

"Het was mooi dat ik mijn Europese debuut kon maken vandaag (donderdag, red.), ik ben alleen maar blij", zei Vos na afloop van het Europese treffen. De talentvolle middenvelder was niet gespannen. "Ik was redelijk rustig. Ik ben al een paar keer ingevallen, dus ik had alleen gezonde spanning."

Centrum bewaken
Vos kwam direct na rust binnen de lijnen voor Benjamin Tahirović. De tussenstand in de Johan Cruijff ArenA was toen 2-2. Hij kreeg een duidelijke opdracht mee van Steijn. "Ik moest het centrum bewaken. Daarnaast moest ik ook goed in de as blijven en mijn duels winnen", aldus de achttienjarige Ajacied.

De Ajax-middenvelder ontving in het tweede bedrijf twee gele kaarten, waardoor hij het veld vroegtijdig moest verlaten. Vos was van mening dat de eerste gele kaart onterecht was. "De tweede was wel terecht, ik had daar slimmer moeten zijn. Ik had natuurlijk al een gele kaart en dat was niet slim. Ik zie het als een leermomentje."

Dubbel gevoel
Steijn verscheen na afloop van Ajax - Olympique Marseille met een dubbel gevoel voor de camera. "We hadden de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ik heb na een pittige week wel een ploeg gezien die zijn rug heeft gerecht. Ik ben trots op mijn ploeg, maar blijf ook wel kritisch."

Ajax stond na twintig minuten met 2-0 voor. "Het was wel fijn om comfortabel op voorsprong te komen. Maar je geeft dan eigenlijk te snel en te makkelijk twee doelpunten weg. Dat was jammer, want toen konden we eigenlijk weer opnieuw beginnen", vertelde Steijn.

Feyenoord
De Ajacieden nemen het zondag in eigen huis op tegen Feyenoord. "We hebben genoeg aanknopingspunten richting zondag. Ik heb een hecht team gezien met lef en bravoure. Ze hebben de kreet 'Wij zijn Ajax' goed uitgestraald", besloot de Haagse oefenmeester.

Gerelateerde artikelen

Sutaloclose1920

Dit was Ajax - Olympique Marseille: 3-3

De Europese thuiswedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille is geëindigd in 3-3. In ons liveblog vind je alle updates rondom de wedstrijd in de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

Taylorbaaltgelijkspel1920

Verslag | Spectaculaire puntendeling in Amsterdam

Ajax en Olympique Marseille hebben de punten gedeeld in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Europa League. In de Johan Cruijff ArenA vielen zes goals, eerlijk verdeeld over beide ploegen: 3-3. Helaas liet Ajax tot tweemaal toe de Fransen terugkomen van een achterstand.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

Hatoaandebalinbeeld1920

In beeld | Ajax – Olympique Marseille

Ajax heeft een punt overgehouden aan de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Na 90 minuten voetbal stond er 3-3 op het scorebord. De goal van Ajax kwamen van Carlos Forbs, Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van het duel met de Fransen.

Tags

  • #UEL
  • #AJAMAR

Socials