O18 wil rug rechten in mini-Klassieker: 'Focus en scherpte vanaf minuut één'

Ajax tegen Feyenoord. Altijd strijd, altijd beladen. Zaterdagmiddag neemt de O18 het op tegen de leeftijdsgenoten uit Rotterdam. Na de nederlaag tegen PSV moet het beter. "Tegen Feyenoord moeten we de gemiste kansen rechtzetten."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Chahine van Bohemen is duidelijk. "We moeten winnen, iedereen wil dat. Mooi voetbal is niet altijd belangrijk. We gaan voor drie punten en alles moet scherp zijn vanaf de eerste minuut. Focus en concentratie, want voetballend zijn we veel beter."

Trainer Frank Peereboom ziet de nederlaag tegen PSV als een gemiste kans. "Met name na rust, toen we wilden doordrukken, kregen we een corner tegen en scoren zij. Het was een goede mogelijkheid om extra punten te pakken. Tegen Feyenoord moeten we het rechtzetten. Het is leuk om veel schoten te creëren, maar de juiste uitvoering liet te wensen over."

"We weten dat we risicovol spelen, dat past ook bij ons. In de omschakeling zijn we soms kwetsbaar, maar het moet goed staan. Daar gaan we alles aan doen om dat zaterdag te bewerkstelligen", gaat Peereboom verder.

De linkervleugelverdediger van de O18 sluit zich daarbij aan. "De focus ontbrak. Zelf had ik ook een betere rol kunnen spelen in het verdedigen en het druk zetten. Uiteindelijk viel die tweede goal uit een spelhervatting terwijl we op dat moment veel sterker waren."

Tijdens het uitduel met Feyenoord O18 was Van Bohemen nog trefzeker. "Ik zag het gat, dook erin en kreeg een goede bal van Raphaël Sarfo. Ik bleef rustig en vond de hoek." De verwachting is dat er veel publiek komt kijken zaterdag op de Toekomst. "Dat hebben we meegekregen. Het is leuk, maar voor ons is het belangrijk om drie punten binnen te halen, ook al is er geen publiek."

Gerelateerde artikelen

SMV O18 1280

Samenvatting Ajax O18 – PSV O18 | Onnodige nederlaag

Ajax O18 heeft zaterdag op de Toekomst verloren van de leeftijdsgenoten van PSV. De Ajacieden kwamen in de tweede helft langszij via Yoram Boerhout maar zagen de gasten uiteindelijk toch met de drie punten vertrekken: 1-2.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Ajax O18 AZ Juichen 880

Highlights Ajax O18 - AZ O18

Ajax O18 speelde zaterdagmiddag de topper tegen AZ O18. De ploeg van trainer Frank Peereboom deed goede zaken.

Tags

  • #AjaxO18

Socials