On This Day | Ajax wint 'eerste duel' in bekerfinale

De bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord in 2010 werd over twee duels beslist en bij beide wedstrijden was geen uitpubliek aanwezig. Siem de Jong werd op 25 april 2010 de grote man tijdens de eerste ontmoeting in Amsterdam. Dankzij twee goals van de oud-Ajacied eindigde het in 2-0.

• #OnThisDay

Huntelaar OTD 1920

On This Day | Huntelaar zorgt voor enorme ontlading in Groningen

'Klaas Jan Huntelaar doet het voor Ajax!' De commentator van dienst bij FC Groningen - Ajax verwoordde de opluchting bij de Amsterdammers in zeven rake woorden. Op 20 april 2019 schoot Huntelaar zijn ploeg langs de Groningers: 0-1. Daarmee zette Ajax een megastap richting de landstitel in dat seizoen. Dat Huntelaar diezelfde wedstrijd nog twee keer geel kreeg, namen veel Ajacieden op de koop toe. Zijn goal was van onschatbare waarde.