On This Day | Ajax wint tweede Europese Supercup

Ajax won op 16 januari 1974, exact vijftig jaar geleden, de Europese Supercup ten koste van AC Milan. De heenwedstrijd in de Italiaanse modestad ging nipt verloren met 1-0, maar in het Olympisch Stadion walsten de Ajacieden over de Milanezen heen. Na negentig minuten stond er een uitslag van maar liefst 6-0 op het scorebord, waardoor de Amsterdammers nieuw zilverwerk aan hun prijzenkast konden toevoegen.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Mistwedstrijd1920

On This Day | Ajax domineert in befaamde mistwedstrijd

Ajax stond op 7 december 1966 in het Olympisch Stadion tegenover Liverpool. Ondanks dat weinigen het goed hebben kunnen zien, zorgden de Ajacieden voor spektakel in de befaamde 'mistwedstrijd'. De Amsterdammers wonnen in de toenmalige Europacup 1 met 5-1 van de Britse grootmacht dankzij goals van Klaas Nuninga (2), Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk groot.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Otdverlossercruijff

On This Day | Fenomenale rentree van De Verlosser

De Meer was uitverkocht voor de rentree van Johan Cruijff bij Ajax. De Verlosser was weer te bewonderen in Amsterdam. Cruijff keerde na avonturen in Spanje en Amerika in december 1981 huiswaarts. Meer dan twaalfduizend man zagen hoe Cruijff op een fabelachtige manier Ajax op voorsprong zette tegen Haarlem. Het duel eindigde in 4-1. Na zijn rentree verloor Ajax geen competitieduel meer. Aan het einde van het seizoen waren de Amsterdammers kampioen.

Tags

  • #OnThisDay

Socials