On This Day | Ajax wint UEFA Cup van Torino

Op 13 mei 1992 had Ajax genoeg aan een 0-0-gelijkspel in het Olympisch Stadion tegen Torino om de UEFA Cup te veroveren. Dankzij het gelijkspel (2-2) in Turijn tijdens het eerste duel wonnen de Amsterdammers het tweeluik om de beker op basis van uitdoelpunten.

• #OnThisDay

Wamberto Bekerfinale 2002 880

On This Day | Ajax wint KNVB Beker na verlenging tegen FC Utrecht

Het is precies 21 jaar geleden dat Ajax beslag legde op de twaalfde KNVB Beker. Niets wees er bij de start van de blessuretijd op dat dat zou gebeuren. Ajax stond met 2-1 achter. Wat er daarna gebeurde, staat hoog in het lijstje bijzondere historische gebeurtenissen.