On This Day | Edgar Davids maakt fraai debuut

Een aanstormend en dan al lastig af te stoppen Ajax-talent maakte op 8 september 1991 thuis tegen RKC zijn officiële Ajax-debuut. Edgar Davids toonde als nieuwste exponent van de befaamde jeugdopleiding direct zijn klasse. Mede door zijn drive en onverzettelijkheid, maar ook door de individuele topklasse van zijn ploeggenoten, snelde Ajax 32 jaar terug naar een klinkende 5-1-overwinning. Davids groeide uit tot lid van het Gouden Ajax dat jaren later de wereld veroverde. De middenvelder droeg in 149 wedstrijden het Ajax-shirt. Davids liet de fans 33 keer juichen. Maar het begon dus op die mooie septemberdag in De Meer.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Suarezkiev1920

On This Day | Kolkende ArenA leidt Ajax naar UEFA Champions League

Ajax en Dynamo Kiev streden op 25 augustus 2010 om een ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Na het 1-1-gelijkspel in Oekraïne ontvingen de Amsterdammers Andriy Shevchenko en consorten een week later in de Johan Cruijff ArenA. Dankzij treffers van Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui beleefden de Ajacieden een memorabele avond.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Koster1920

On This Day | Ajax Vrouwen winnen eerste officiële wedstrijd ooit

Exact elf jaar geleden, op 24 augustus 2012, speelden de Ajax Vrouwen hun eerste officiële wedstrijd ooit. De Ajacieden ontvingen sc Heerenveen op een volgepakt sportcomplex de Toekomst. Desiree van Lunteren en Babiche Roof loodsten hun ploeg die avond naar een 2-0-overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Zlatangoalnac1920

On This Day | De iconische solo van Zlatan

De omhaal van Marco van Basten, Johan Cruijff die met het touwtje van zijn sokken nog in de rechterhand de bovenhoek vindt en het puntertje van Patrick Kluivert tegen AC Milan. Het is een rijtje iconische Ajax-goals waar de solo van Zlatan Ibrahimovic in de thuiswedstrijd tegen NAC moeiteloos in past. En dat moment is dinsdag 22 augustus precies negentien jaar geleden.

Tags

  • #OnThisDay

Socials