On This Day | Negenklapper in Amsterdam

Ajax overrompelt Sparta. De Johan Cruijff ArenA, voorheen bekend als de Amsterdam ArenA, was op zondag 18 maart 2001 het toneel voor een gedenkwaardige voetbalmiddag. Ajax ontving Sparta in eigen huis en speelde de Rotterdammers van het kastje naar de muur. Na negentig minuten voetballen stond er een uitslag van maar liefst 9-0 op het scorebord.

• #OnThisDay

Ajax Kopenhagen 1920 In 2017

On This Day | Ajax toont veerkracht tegen FC Kopenhagen

Ajax bereikte in de voetbaljaargang 2016/2017 de finale van de UEFA Europa League. In de achtste finale van dat Europese seizoen was FC Kopenhagen de tegenstander. De heenwedstrijd in Denemarken werd door de Ajacieden nipt verloren met 2-1. Een week later boog de ploeg van trainer Peter Bosz deze achterstand in eigen huis om door met 2-0 te winnen. De ambiance was geweldig in de Johan Cruijff ArenA