Onana wil Ajax-periode succesvol afsluiten: ‘De club heeft mij alles gegeven’

Het is geen geheim dat Andre Onana aan zijn laatste maanden bezig is als keeper van Ajax. De doelman wil zijn Ajax-periode positief afsluiten. “Een groot gedeelte van mijn leven ligt in Amsterdam.”

Tags

  • #Onana

Socials

De goalie stond tot nu toe 209 wedstrijden onder de Amsterdamse lat. Een periode waarin hij uitgroeide tot één van de beste doelmannen van de wereld. "Het is mooi om daaraan te denken. Voor mij is het zaak om weg te gaan met een goed gevoel. Dat betekent: alles winnen. We vechten nog voor drie prijzen."

Hoewel Onana deze zomer vertrekt uit Amsterdam, voelt hij geen rancune richting de club. "Als je het niet eens bent met een paar mensen binnen de club, betekent het nog niet dat ik Ajax haat. De club heeft mij alles gegeven. Ik heb alles gegeven voor de club. Als ik nu terugkijk, is het misschien mijn tijd om te vertrekken bij Ajax. Ik ben dankbaar voor al die jaren."

De achterban
De keeper weet dat zijn vertrek niet bij iedereen in de achterban in goede aarde is gevallen. "Het is fijn om steun te ontvangen van fans. Maar als ze dat niet willen, geen probleem. Als ze een zondebok zoeken, kies dan mij. Maar laat het team erbuiten. We hebben een paar jonge spelers in de ploeg."

Als de nummer 24 van Ajax denkt aan zijn vertrek, doet het hem toch wel pijn. "Als ik Amsterdam verlaat, dan moet ik huilen. Het is niet altijd makkelijk om de plek te verlaten waar je bent gegroeid als mens."

Tags

  • #Onana

Socials

Gerelateerde artikelen

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials

Tadic1280

Highlights Ajax – RKC | Tadic met de verlossing

Halverwege leek het een zorgeloze middag te worden, maar uiteindelijk kwam Ajax toch nog in de problemen tegen RKC. Door een late treffer van Dusan Tadic boekten de Ajacieden alsnog hun negentiende competitiezege van het seizoen (3-2) en bleven ze koploper van de Eredivisie.

Tags

  • #AJARKC

Socials