Optimistische Onana verwacht sterk Ajax: ‘Hoef je deze groep niet uit te leggen’

Andreonanatraining
Andreonanatraining

Andre Onana hoopt dat Ajax de misstap van bijna twee weken geleden in Groningen komende zondag rechtzet. In de Johan Cruijff ArenA is sc Heerenveen dan de tegenstander. ''We moeten geconcentreerder zijn achterin en meer intensiteit in de wedstrijd leggen. Dan weet ik zeker dat het beter zal gaan'', stelt de doelman.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Ajax begon de competitie met drie opeenvolgende zeges, maar liep vervolgens tegen FC Groningen de eerste averij op. Onana en zijn teamgenoten weten dat het spel beter moet dan in het Hitachi Capital Mobility Stadion. "Dat hoef je deze groep niet uit te leggen. Ik sta elke dag met ze op het trainingsveld. De wil is enorm."

Onana gaat ervan uit dat het optreden tegen Groningen een incident was. "Ik denk dat we dit seizoen hebben laten zien dat we nog steeds een sterk team zijn, al verliep het duel met Groningen natuurlijk niet zoals we hoopten", zegt de Kameroener. "Ik denk dat we tegen Groningen nog best aardig begonnen, maar we hadden daarna ook pech toen we bijvoorbeeld twee keer de lat raakten."

Fraai affiche
Heerenveen kent een sterk begin van het seizoen en is samen met Feyenoord en PSV gedeeld koploper. De Ajacieden volgen op een punt achterstand van het trio lijstaanvoerders. Ajax – Heerenveen mag dan ook worden beschouwd als een fraai affiche. Iets dat zeker ook geldt voor de wedstrijd die er op volgt.

"Ik kijk uit naar het duel met Heerenveen, maar ook zeker naar Ajax - Liverpool", vertelt de doelman. "Dat zijn de wedstrijden waarvoor we zo hard trainen. Prachtige uitdagingen. Ik heb zin om te laten zien aan dit soort teams en de rest van de wereld wat voor goede spelers wij weer hebben."

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 2 (1)

Ajax - sc Heerenveen verplaatst naar zondag

De wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen is verplaatst. Het duel zou plaatsvinden op zaterdagavond om 18:45 uur, maar wordt nu aanstaande zondagmiddag om 14:30 uur gespeeld.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Onana Training Day

Training Day | Onana houdt zijn doel schoon

Ajax trainde vrijdagmiddag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Andre Onana hield zijn doel schoon en nieuwkomer Sean Klaiber trainde mee. Dat alles en meer zie je hierboven in de clip!

Tags

  • #GROAJA

Socials