Pasveer over WK: 'We zijn daar met een doel'

Remko Pasveer kwam op 37-jarige leeftijd naar Ajax, maakte op 38-jarige leeftijd zijn debuut voor Oranje en gaat op zijn 39e met Oranje naar het WK. We spraken hem direct na het bittere puntenverlies bij FC Emmen. "Ik ben blij dat ik erbij zit, maar ik baal dat het bij Ajax niet lekker loopt."

Tags

  • #Pasveer

Socials

"Ondermaats voor Ajax-begrippen. We hebben niet het spel gespeeld wat wij willen", keek Pasveer terug op de laatste reeks wedstrijden voor de winterstop. "Er is veel veranderd binnen het team, maar het had nu wel op de rit moeten zijn. Het verval is te groot, want we begonnen goed. In de grote wedstrijden geven we niet thuis, daar waren we vorig jaar juist sterk in. Het is Ajax-onwaardig en we geven te veel goals weg."

Dubbel gevoel
FC Emmen-uit was de laatste wedstrijd voordat een deel van de selectie afreist naar Qatar voor het WK voetbal. De Ajax-doelman doet dat met een dubbel gevoel. "Je sluit hier niet lekker af. Als we winnen van Vitesse en Emmen ga je toch met een ander gevoel weg. Ik ga met een mineurstemming die kant op. Ik ben blij dat ik erbij zit, maar ik baal dat het bij Ajax niet lekker loopt."

Pasveer vindt het 'prettig om even weg te gaan'. "Het is lekker om even uit dit ritme te gaan. Maar ik wil gewoon bij de club presteren en daar alles doen om een resultaat te halen." De Ajacied noemt het bijzonder dat hij op zijn leeftijd nog naar een WK gaat. "Ik heb er altijd hard voor gewerkt en dat het zo loopt is voor mij heel mooi. We gaan zien hoe we het daar gaan doen. Hard werken en zorgen dat we wedstrijden winnen."

Doel
"Het is geen schoolreisje want we zijn er met een doel. Natuurlijk moet ik genieten, maar wel op momenten dat het kan. Ik heb er veel uren in gestopt. Hopelijk komen we met een goed gevoel terug, zodat we de tweede seizoenshelft bij Ajax mooi af kunnen sluiten. We hebben iets recht te zetten." sloot Pasveer af.

Gerelateerde artikelen

Timber Uitleg 1280

Elf Ajacieden actief op het WK: definitieve selecties bekend

Elf Ajacieden zijn vanaf zondag 20 november actief op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Sinds maandag zijn alle WK-selecties bekendgemaakt. Zeven Ajacieden komen uit voor Oranje, Edson Álvarez en Jorge Sánchez zijn geselecteerd voor Mexico, Dusan Tadic vertegenwoordigt Servië en Mohammed Kudus gaat naar het WK voor Ghana.

Tags

  • #WK2022

Socials

Tadic Baalt Na Emmen 1280

Samenvatting FC Emmen – Ajax l Teleurstellend slot

Ajax is er zaterdag niet in geslaagd de laatste wedstrijd van 2022 in winst om te zetten. Ondanks een 1-3-voorsprong eindigde het uitduel bij FC Emmen in 3-3. Ajax gaat als nummer twee van de Eredivisie de winterstop in.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Pasveer Video 1280

Top 5 Reddingen | Remko Pasveer

'You shall not Pasveer'. Op 8 november 2022 viert onze goalie, Remko Pasveer, zijn 39e verjaardag. De sluitpost verdedigde tot dusver in 46 officiële duels het Ajax-doel en veroverde één landstitel met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we vijf mooie reddingen van de ervaren Ajacied op een rijtje gezet.

Tags

  • #Pasveer

Socials